Uncategorized

Junidagar…


jordgubbar,fröken Humla

 

Det är redan i slutet av Juni och jag hinner inte med. Dagarna rusar fram och och en veckas ledighet har passerat. Nu gäller det att inte gripas av panik…gaah!! Hur i himmelen ska man hinna med allt och samtidigt njuta och slappa. Tur jag är duktig på kaffepauser. Att ta en fika är bland det viktigaste man gör på en dag…håller ni inte med?! Man kan hinna avverka många viktiga ämnen tillsammans med andra eller bara själv med sina egna tankar.

 

cykeltur,barn,mattisudden
En cykeltur om dagen…

 

Vi bor i ett väldigt vackert område tycker jag med naturen precis runt hörnet. Fina grusvägar att cykla och promenera efter, älven som rinner en liten bit bort och sen skog, skog och mera skog. Idag blev det en tur till älven för att kasta lite sten. Nu lever vi de här sommardagarna som iallafall jag uppskattar väldigt mycket och kan längta efter under vintern. Jag uppskattar alla årstider på olika sett men sommaren är väldigt upplevelserik vad gäller naturen med alla växter, ljus, skepnader och dofter.

 

lilla luleälv,mattisudden

 

lilla luleälv,mattisudden,plocka sten

 

lilla luleälv, kärringtand,mattisudden

 

Ett tecken på att en sjuksköterska är ledig är att hen kan och får måla naglarna, så det brukar jag försöka göra bara för att det roligt med lite färg. Som arbetande sjuksköterska ska man inte ha målade naglar av bl.a hygieniska skäl, gäller såklart alla som jobbar inom vården. Barnen brukar också få sina naglar målade för skojs skull. De tycker det är roligt att få välja bland alla olika färger och kombinera själv.

 

nagellack, sommar, ledig sjuksköterska
Vi kör lite Pride tema 🙂 Nu är vi lediga på”rikt”!!

 

nagellack,sommar
Sommarfötter…

 

Det händer mycket i blomrabatterna. Det gäller att gå en runda varje dag och inspektera så man inte missar nån skönhet. Det växer så man ser det från dag till dag, känns som att jag ständigt går med en vattenkanna i handen.

 

Löjtnanshjärta,odla i norr,fröken humla
Löjtnanshjärtan…

 

Tovsippa,odla i norr,fröken humla
Tovsippa…

 

Ormbunke,odla i norr,fröken humla
Ormbunken ger härlig grönska…

 

Kejsakrona,odla i norr,fröken humla
En humla som hittat till kejsarkronorna. Blommorna har så stark färg att det nästan gör ont i ögonen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.