Om Jenny

Fröken Humla drivs av mig Jenny Holmgren. Jag är född 1981, bor och lever i en liten by som heter Mattisudden 8km utanför Jokkmokk i Norrbotten. Där bor jag tillsammans med min sambo och våra gemensamma fyra barn, två kaniner och två katter i ett hus med naturen runt hörnet. Vi har även ett gäng med glada höns och en snygg tupp på vår gård. Jag jobbar som sjuksköterska sedan flera år.

profilbild.jenny holmgren.fröken humla.norrbotten

Ursprungligen kommer jag från Jämtland, Åre kommun men har alltid haft en längtan längre norrut. När jag sedan var klar med min sjuksköterskeutbildning 2005 så såg jag chansen att flytta och prova något annat. Jag älskar de riktiga, kalla, snörika vintrarna här uppe i norr och somrarnas intensiva tid då skogen sjuder av liv under den underbara midnattssolen. Det är något speciellt med ljuset ovan polcirkel! Vi försöker att tillbringa mycket tid ute i skog och mark med barnen. Naturen är ett ställe där jag alltid hämtar mycket energi ifrån och rensar mina tankar.

Konsten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Gick estetiskt konst och form i 3 år under gymnasiet sedan 1 år på konstutbildningen KOMS i Sundsvall. Efter att ha haft ett uppehåll med måleriet och skapandet har jag nu återigen börjat förverkliga idéer. Jag målar i akvarell, akryl och olja samt tecknar i blyerts och kol. Jag inspireras av naturen, ljuset och människor. En del av det jag målar kommer från foton och en del idéer tas direkt från huvudet. Sedan några har jag även börjat skapa med lera och formgivning. Jag har en egen ateljé och keramikstudio i anslutning till huset där jag provar mig fram och förverkligar mina ideér.

Vi har en trädgård som jag älskar där jag odlar, förändrar, fotar och bygger upp sakta men säkert. Mattisudden ligger i zon 8 vilket kan vara ett tufft klimat att odla i men det ser jag som en utmaning. Odlingen har jag fått med mig som en naturlig och självklar del i livet sedan barnsben då båda mina föräldrar sysslat med detta och min mormor haft en stor imponerande trädgård vid foten av åreskutan. Jag odlar både grönsaker och blommor hos oss. Det finns ett otroligt värde i att kunna äta direkt från sitt egenodlade land, plocka egna solvarma tomater från växthuset eller njuta av de blommor man sått och vårdat själv. Man kan inte stressa eller skynda på växter utan allt har sin gång och tar sin tid.

Med den här bloggen hoppas jag på att kunna få inspirera er till skapande, odling och friluftsliv med barn.

Så kika in i min trädgård, följ med ut i skogen och ta del av mitt skapande i färg och form.

Välkommen till Fröken Humla!

2 kommentarer

 • Maud Hålén

  Hej Jenny, vad roligt att du trivs där uppe. Själv kan jag inte tänka mig att flytta
  från mitt västra hörn av Jämtland. Jag går ut i min skog och pratar med ”mina”
  granar klappar dem och ber dem hålla i sig när det stormar, för jag vill ha dem kvar.
  Så kul att börjat måla igen, jag vårdar ömt din tavla med frukterna, jag blev ju helt
  förälskad i den. Nu ska jag vidare och se om du har några alster på någon sida här.
  Kramar från Maud

  • Jenny

   Hej Maud! Vad roligt att du hittat hit till min sida.Jag trivs bra här uppe men trivdes även i Jämtland. Finns så otroligt många fina platser. Under Galleri hittar du en del av mina tavlor som jag målat nu senaste tiden. Känns riktigt roligt och motiverande att vara igång med målandet igen. Kram! /Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.