Uncategorized

Oplanerat bra Midsommarafton!

 

Hembygdsgård,jokkmokk,midsommar
Mot hembygdsgården…

 

Alltså vilken underbar dag! Behaglig värme, solsken, barfota spring och kjol…riktig sommar! Årets midsommar har vi firat i hemtrakten i år. Besökte hembygdsgården i Jokkmokk där vi dansade runt midsommarstång, lyssnade till Världsmusik orkesterns fina musik, åt hemgjord vaniljglass och fikade kaffe och tårta. Barnen hittade flera av sina förskolekompisar lite här och var och drog några busrepor i folkmängden.  Det var ett väldigt trevligt firande med bra uppslutning av bybor och lite turister. Så roligt! Kändes glatt och lättsamt.

 

Hembygdsgården,jokkmokk,midsommar

 

Hembygdsgården,jokkmokk,midsommar,tårtor

 

Hembygdsgården,jokkmokk,midsommar,såpbubblor
En skara fascinerade barn…

 

Grillade hamburgare till middag och åt jordgubbar med glass och kaffe till efterrätt…enkelt och gott. Fick oväntat besök och en middagsgäst. Barnen har sprungit runt och lekt hela dagen.

 

mattisudden,maskros,midsommarafton

 

Sitter som fortfarande och fånler toknöjd över dagen, för vet ni vad?! Det blir midsommar trots damm under soffan, lego över hela golvet och fulla bänken bänken med disk, ingen planerad middag eller midsommarkrans. Och i år kändes midsommarafton fantastisk faktiskt…väldigt kravlös. Solen är fortfarande uppe och lyser på Linaberget och jag vill inte sova.

 

fröken humla,midsommarafton

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.