Uncategorized

Tack å tack för Juli!

Alltså Juli! Du levererar sommar så det förslår. Man kan inte annat än vara tacksam. Som balsam för själen. Vi har badat minst två gånger om dagen. Varvat strand häng, korvgrillning och fika med pool bad och vattenrutschkana på Artic camp Jokkmokk. Så himla härligt. Jag älskar den känslan när man kliver ur sängen och hoppar i shortsen utan att kolla vädret först, för man vet redan att det kommer bli en kanonfin dag.

norrbotten, fröken humla, jenny holmgren, strand, sommar
Det är så mycket enklare att vara vid en strand när man har små barn i familjen. De behöver inte vaktas riktigt på samma sätt som vid ett pool område och blir mer självständiga.

Det är nog precis denna värme vi alla behöver efter ett gräsligt pandemi år. Vi behöver få släppa ner axlarna ett par centimeter. Vi behöver få bada utan att frysa till is. Vi behöver smeka ögonen med fina solnedgångar. Vi behöver omfamnas av fuktiga, varma dofter med en blandning av jord, gräs, tall och syren. Vi behöver få lyssna till humlesurr och glada rop från ungdomarna som hoppar från bron i älven. Vi behöver få andas in sena sommarkvällar. Vi behöver få känna gräs och sand under våra nakna fötter. Vi behöver få kunna umgås igen och samtidigt känna oss trygga. Eller som vår 2,5 åring säger ”jag måsthöver”. Ett jätte bra ord faktiskt. Jag ”måsthöver” Juli och speciellt ett sådant Juli som i år. Nu är vi hyffsat laddade med värme och sköna bad. Det känns som att man kan ta resten av sommaren med ro nu. Så tack kära Juli för det!

norrbotten, fröken humla, jenny holmgren, strand, bad, sommar
Jag tycker så mycket om den här bilden på min mamma som badar. Att få se henne bada ute i en sjö är högst ovanligt. Barnen tyckte det var roligt, jag tyckte det var fantastiskt och hon själv njöt nog fullt ut fast lite mer i smyg.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.