Uncategorized

Växla pengar och Feng Shui…

 

Mattisudden,lilla luleälv,juni

 

Regn regn regn…ihållande regn i flera dagar…suck!! Men det har gått bra ändå. Intalar mig att det var bra för odlingen…slapp ju vattna. Nu idag så har solen lyst och allt det blöta har blåst torrt. Frågade barnen vad de önskade att få göra första sommarlovsdagen, svaret från 6-åringen blev att gå på banken och växla deras pengar i spargrisarna. Vi hade pratat innan om att Sverige börjat tillverka nya pengar och att de gamla då måste bytas ut innan de blir ogiltiga och inte går att handla för. Så det var ju en perfekt idé för 30 juni 2016 är det ute med alla gamla tjugor, femtio och tusenlappar. Efter besöket på banken åt vi älgfärspaj på Viddernas Hus, alltid lika trevligt där och god mat. Sen fick det bli ett besök på biblioteket och skämmas lite för att vara alldeles för sen med att lämna tillbaka lånade böcker, betala min skuld och glatt låna nya roliga böcker.

 

barnböcker,biblioteket Jokkmokk

 

Hade tänkt lite att jag och barnen skulle ”turista” i vårt närområde de första dagarna, hälsa på folk och kolla in affärer, så då gjorde det ju inget att det regnade.

 

växthus,fröken humla,odla i norr

 

växthus,fröken humla,odla i norr
Matchar ju bra med blommorna!

 

Har ”råkat” köpa en pedistal och ett litet runt bord som jag tänkt mig som blombord på altan. Det lilla runda bordet var slipat och i dagsläget träfärgat så det kommer målas vitt. Pedistalen var…knallorange!! Tänkte måla om den också men så tog jag med den ut i växthuset och den blev en riktig energiklick där så den får förbli knallorange ett tag till.

 

växthus,fröken humla,odla i norr
Så läcker färg på denna Hibiskus…

 

I tisdagskväll var jag på en föreläsning med Birgitta Tryberg om ”Feng Shui i trädgård”, väldigt intressant och något jag kommer att ha i bakhuvudet när vi fixar här hemma både i och utanför huset. Förstår att vi endast bara var in och nosade på ämnet den kvällen men jag blev intresserad. Det är nog egentligen ganska mycket logiskt tänk att lyssna på sin känsla när man jobbar med linjer, form och färg. Ska söka mer information att läsa om det när jag stöter på funderingar. Att omgivningen påverkar oss är jag helt övertygad om men sen är vi såklart olika som personer och behöver olika för att må bra. Gammalt logiskt tänk som vi idag kan behöva få hjälp med att anamma. Spännande!!

 

mattisudden,ängar,dimma,kvällssol

 

mattisudden,ängar,dimma,kvällssol

 

mattisudden,ängar,dimma,kvällssol
Det är så fantastiskt fina kvällar nu.

 

mattisudden,lilla luleälv,juni
Lilla luleälv…

 

Det är så skönt att vara ledig och bara små greja lite här och där. Ta dagen som den kommer och hitta till ställen som man sällan besöker. Vill fixa en kompost, måla om en del prylar utomhus, fixa till rabatterna och kanske göra en ny, baka surdegsbröd och sena kvällar med extra gott fika.

 

surdegsbröd,grädd ädelost,salami,te

 

Imorgon börjar växtrea hos vår lokala Handelsträdgård, de stänger igen för i år efter midsommar. Så får nog bli en sväng dit också, även om jag redan nu klarar mig gott väl med det jag redan har. Jaaa, inte så dumt å bara vara så där semesterledig helt enkelt…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.