Uncategorized

Semester, sommarlov och ledighet!!

 

vattendroppar,blad

 

Semester börjar alltid med regn. Så verkar det iallafall bli för oss i år. Man blir ju lite rädd att det ska bli lika blött och kallt som förra året. Men jag har starka förhoppningar om att det ska bli sol och varmt. Känns verkligen som att vi behöver få svettas och bada mycket i år.

 

leta mask,potatisland
Maskletare…

 

sättpotatis,groddar
Små ynkliga potatisar med långa gängliga groddar. Har ingen koll på vilka/en sort det är…”he blir som he blir”.

 

sättpotatis,potatisland,odla i norr

 

Idag har vi lyckats peta ner potatisarna i jorden. Känns kanske lite sent men har hört av kloka människor som säger att det egentligen inte händer så mycket med potatisen ändå före midsommar eftersom det här uppe i norr fortfarande är rätt kallt i jorden fram till dess, men jag vet inte. Vi har brukat sätta ungefär vid samma tid åren innan och då fått potatis så vi känt oss nöjda. Sättpotatisarna i år är potatisar som blivit kvar från förra årets skörd. Det var inte planerat. De har legat i jordkällaren och väntat med färdiga groddar ett tag. Groddarna är lite väl långa men vi lyckades sätta potatisarna utan att bryta eller skada grodden.

 

sättpotatis,potatisland,odla i norr

 

Nån grodd var så hög så den stack upp ur jorden.  Ja ja ja så kan det vara och det går nog bra ändå. Vi tar det som det är och är glada för att ha fått ner dem i jorden där de gör mer nytta. Nu fattas bara lite gräsklipp att täcka in plantorna med som gödning och för att förhindra ogräs att komma upp. Blir spännande till hösten.

 

midsommarblomster
Ibland hittar man de här ljusa nästan vita midsommarblomstren, tycker de är lite extra fina.

 

smörblomma,dikesblomma
Man får inte glömma bort att krypa ner i dikena emellanåt på promenaden. Finns mycket fint där.

 

Mattisudden som vi bor i är en fin liten by. Det är jätte fint att promenera och cykla med hundar och barn, ibland hakar även katten på en liten bit. Det finns fyra stiliga hästar som bor här. Under somrarna betar de i olika hagar runt om i byn vilket gör att ängarna hålls öppna och fina plus att det är riktigt trevligt att prata med dem när man passerar. Det luktar gott av hästar, blommor, skog,  jord och myrmark. En hund hörs skälla på andra sidan älven. Nån granne bygger om sitt hus och en annan jobbar med sin traktor. Känns som en levande by och med just inga tomma hus alls. Det enda som det skulle behövas mer av är några skaror lekande barn. Känns som ett perfekt ställe att bo på som barnfamilj.

 

fröken humla,akvarell,målning
Har regnat även inne på mitt målarbord i veckan.

 

byggplanering
Om ungefär en månad planerar vi att börja på en utbyggnad av vårt hus. Det kommer att bli en verkstad för mitt måleri. Känns oerhört spännande att få planera och lägga upp allt från början. Det är mycket att tänka på. Kommer att skriva mer om det sen eftersom.

 

Det har varit en både jobbig och rolig start på 2016 med nytt jobb som sjuksköterska inom äldrevård istället för ambulans samt planering och uppstart av ett eget företag där jag får jobba kreativt. Känns som att jag kanske börjar hitta en linje som jag kommer att trivas med. Allting i livet har sin tid och får ta sin plats. Känns väldigt roligt att få kunna vidga mitt spektra. Det  finns så mycket roligt man kan göra och jag ser fram emot hösten men nu först…LEDIGHET!! Man får inte glömma bort att det är man själv som faktiskt har ansvar för sitt egna liv och hur man vill att det ska vara och bli i mångt och mycket. Den biten kan man inte lägga på någon annan. God söndag till er och hoppas att fler får njuta av ledighet inom kort!

 

gullvivor,odla i norr

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.