Uncategorized

Sommarbilder…

 

sommar,2018,rosor,fröken humla,jenny holmgren

 

Minusgrader och frost, glödande sprakande skogar, höstregn, höstvindar och ett annalkande mörker. Hösten är här och vintern knackar på. Jag älskar alla årstider men kan inte låta bli att blicka lite bakåt. Det har ändå varit en fantastisk sommar. En sommar som vi kanske får vänta några decenier för att få uppleva igen. Så här bjuder jag på lite sommarvärme i höstrusket.

 

husvagn,öland,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Det är något speciellt med att vara på väg.

 

öland,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Vi tillbringade en vecka på Öland i sommar tillsammans med vänner. Vilket fantastiskt sommarparadis. Vi lyckades dessutom pricka in veckan innan den värsta turistsäsongen drog igång vilket var rätt skönt.

 

öland,långe jan,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Vi hann med några riktigt fina sevärdheter på Öland. Här har ni utsikten från Långe Jan en av Ölands gamla fyrar. Det finns så mycket kultur och historia att se och uppleva som även är roligt för barn.

 

öland,borgholm slott,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Borgholm slott var väl värt ett besök.

 

sommar,2018,rosor,fröken humla,jenny holmgren
Blommor och blommor överallt. Jag njuter verkligen fullt ut av allt som växer och som är mer svårodlat på hemmaplan. Man måste ju liksom passa på när man är på resande fot att ta in alla intryck som går.

 

skåne,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Efter Öland landade vi på min fars gård i Skåne i nästan 2 veckor för att städa ur, sortera, slänga och sälja grejer. Ingen rolig uppgift. Vi var rätt stressade, ledsna och trötta. Men det fick bli en del av bearbetningen av den sorg vi har efter hans bortgång. Vi försökte ändå blanda nödvändigt arbete med lite roligheter för barnen skull. De var dock helt otroligt tålmodiga och sysselsatte sig själva en hel del på gården. Här har de en liten fikapaus med några snigelkompisar.

 

barnens hinderbana,tosselilla sommarland,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Barnen mötte gladiatorerna i Barnens hinderbana på Tosselilla sommarland. Roligt och uppskattat.

 

tunnel växthus,skåne,solnegång,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Pappas tunnelväxthus i solnedgången som står tomt i år. Det skär i hjärtat och tårarna bränner. Så har det varit för varje steg man tagit på hans gård. Lämnade ofärdiga projekt som aldrig kommer att bli färdigställd av honom själv. Så många intressen, planer, tankar, idéer och uppfinningar som går i graven med honom. En så oerhört saknad man, pappa och vän.

 

trädgårdsanemon,skåne,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren

 

astrid lindgrens värld,pippi långstrump,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
På hemvägen stannade vi till och besökte Astrid Lindgrens värld. Så snyggt och professionellt ordnat. Teater, sång och roliga upplevelser överallt. Dit vill vi verkligen åka igen. Man behöver minst en heldag där.

 

astrid lindgrens värld,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
I Astrid Lindgrens värld klev man rätt in i sagorna. Man fick känna sig liten…

 

astrid lindgrens värld,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
…och stor.

 

sundsvall,camping,husvagn,sommar,2018,fröken humla,jenny holmgren
Kvällsdopp vid norrlandskusten. Sista campingnatten på vår resa. Sverige är otroligt fint. Det finns så mycket att se. Så varierad miljö och natur. Planer för nästa års semester och resor med husvagnen är redan på gång. För husvagn är inte alls något tokigt sätt att semestra på när man har barn. Det är flexibelt och mysigt.

 

skogsbrand,sommaren,2018,Norrbotten,Jokkmokk,fröken humla,jenny holmgren
Den sista bilden är en bild som hunnit fästa sig på näthinnan under sommaren rejält. Alla dessa skogsbränder landet över. Det är något vi aldrig kommer att glömma. Just det här är fotat efter väg 97 mot Jokkmokk.

 

Det var ett litet axplock från vår sommar 2018. Jag känner mig ändå ganska nöjd och tillfreds med hur den blev till slut. Nu ser vi fram emot vintermys och snö!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.