Uncategorized

Höstens boktips…

höst,lönnlöv,norrbotten,fröken humla,blogg,jenny holmgren

 

Höstmys och böcker hör ihop. Men jag är tyvärr dålig på att läsa för mig själv. Tar mig inte tid och om eller när jag väl sätter mig för att läsa blir jag ofta så himla trött och somnar. Jag är helt enkelt ganska dålig på att läsa själv just nu och det är något jag skulle vilja ändra på. Men jag läser varje kväll för mina barn. Så man kan säga att jag istället utforskar och upplever barnlitteraturen. Och det finns ju så fantastiskt mycket bra litteratur för barn. Är glad för att jag kan och tar mig tid att gå in i barnens illustrativa värld. Var sak har sin tid. Jag är nog en ganska typisk förälder. Det finns mycket bra äldre litteratur för barn som bl.a alla suveräna klassiker såklart. Men här ska ni få ett tips på en ny bokserie.

 

handbok för superhjältar,boktips,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Serien heterHandbok för superhjältar”. Den första boken kom ut år 2017 och är skriven och illustrerad av Elias och Agnes Våhlund. Böckerna riktar sig till barn mellan 6-9 år. I serien får vi följa Lisa som nyss bytt skola och vantrivs. Hon är mobbad av ett killgäng. En dag när hon flyr in på biblioteket och så hittar hon en speciell bok som beskriver hur man kan öva upp förmågor för att bli superhjälte. Är det verkligen möjligt?

Det finns hittills tre utgivna böcker:

  • Del 1: Handboken
  • Del 2: Röda masken
  • Del 3: Ensam

Och en fjärde är på gång.

  • Del 4: Vargen kommer

 

handbok för superhjältar,boktips,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Jag gillar upplägget med serietidning stuk. Snyggt och lite nytänk!

 

Både jag och mina barn har tyckt jätte mycket om böckerna och knappt kunnat lägga dem ifrån oss. Mina barn är 6 och 8 år så de faller precis inom ramen för hur böckerna är inriktade. Men jag tror man kan vara både ett år yngre och flera år äldre för att förstå och ta till sig budskapen. Det är ett bra upplägg i böckerna, dom är spännande, en tjej i huvudrollen, bra språk, fina illustrationer och såklart budskapet är ju suveränt. De här böckerna lägger upp en naturlig dialog med barnen om hur man är som vän och styrkan som vi alla har inom oss själva. Vi väntar nu på fjärde boken som vi förhandsbeställt och som beräknas komma i november. Det här får nog bli mitt julklappstips också för er alla som känner barn mellan 5-12 år.  Böckerna passar både för barn som kan läsa själv men även till högläsning. Alla böckerna finns att beställa på adlibris. Det finns även en hemsida för Handbok för superhjältar där man bl.a kan se och inspireras av en boktrailer.

Läs, mys och njut!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.