Uncategorized

Raka kanter och folkmusikkonsert…

 

rensa ogräs,odla i norr,fröken humla

 

Jag gillar egentligen inte att rensa ogräs. Har alltid tyckt att det är ganska tråkigt liksom jag tycker det är tråkigt att städa MEN om jag ändå förmår mig att börja med något sådant så blir jag lite lätt manisk och ska bara göra lite till och lite till. I helgen har vi klippt, trimmat och jag började med att rensa infarten från gräs. Är inte färdig ännu då det tar lite tid att göra det ordentligt. Vi har en asfaltsplan/parkering in till vår gård som kantas och ramas in av stora mörka stockar. På och runt dem har det växt över en hel del gräs under åren vi bott här. Det har liksom smugit sig på utan att vi tänkt så mycket på det. Men när jag nu började se det så fick jag i helgen till slut nog.

 

rensa ogräs,odla i norr,fröken humla

 

rensa ogräs,odla i norr,fröken humla

 

Tänk vilken växtkraft det finns. Behövs endast pyttelitet jord eller sand, ett gräsfrö landar där, några regndroppar och så börjar det växa. Gräset som vuxit fast sitter hårt och med massor av rötter. Jag fann en hel del djurliv under gräset som olika konstiga larver, skalbaggar och feta daggmaskar. Stockarna är väl mer eller mindre ruttna och behöver med tiden bytas ut. Vi funderar på att kanske i så fall sätta grus och göra lite mer rundade kanter. Tänk min sambo är helt med på och tänker redan Feng Shui utan att han vet om det (han behöver ingen kurs). Så blir man då lyckligare av städade raka gräsfria kanter?! Jag vet inte. Har ju retat mig på dem ett tag så nöjd för stunden, men samtidigt tar det lång tid och växer snabbt över igen så kanske ett onödigt arbete. Men det går inte att komma ifrån att gården ser mer städad ut. Löjligt eller hur?!

 

folkmusik konsert,jokkmokk,gamla kyrkan,saltofolk
Bra stämning i Jokkmokks gamla kyrka…

 

Jag vet iallafall att man faktiskt blir lycklig av musik så jag var därför igår kväll på en folkmusikkonsert i Jokkmokks gamla kyrka. Saltofolk en folkmusikfestival på Saltoluokta fjällstation har nyss gått av stapeln  och denna konsert var lite av en förlängning av Saltofolk som pågick mellan 29/6-2/7. Konserten hölls av Oline Bakkom riksspelman på fiol, Nina Nordvall Vahlberg, Kristina Aspeqvist, Kristina Bergström med dragspel, slagverk, tramporgel, jojk och sång. De spelade musik från Världens olika hörn och en hel del egen skrivet och komponerat. Det var en kanon bra konsert med bra rytmik, fina melodier och skön sång och jojk. Jag gick därifrån fylld med värme i hjärtat och en massa energi. Mer konserter och mera musik måste det bli framöver…det gör så himla gott för själen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.