Uncategorized

Hälsa på i mitt växthus…

 

växthus,odla i norr,fröken humla
Älskar ljuset i växthus…nästan lite magiskt! Det är iallafall romantiskt.

 

Varmt välkomna in  i mitt växthus!! Här är ett av de ställen där jag trivs väldigt bra. Tycker om att vara härinne och småplocka greja, vattna, beskåda växtligheten och njuta av blommorna. Det är spännande att se vad som händer i växthuset från dag till dag. Har alltid en plan varje år om hur det ska se ut härinne och det blir aldrig som jag tänkt men blir väldigt bra på något annat sätt istället.

 

växthus,odla i norr,fröken humla

 

växthus,odla i norr,fröken humla

 

I år uppstod en starkorange hörna med blommor som blommar väldigt rikligt med starka orangea färger vilket inte alls var planerat. Är jätte glad för den hörnan! Planterade ut allt för tre veckor sedan och det såg då väldigt pluttigt ut men det händer ganska mycket på tre veckor så idag är det ändå hyfsat grönt och växtkraften lyser stark.

 

växthus,odla i norr,fröken humla

 

växthus,odla i norr,fröken humla
Binda upp, tjuva, ventilation och regelbunden vattning är ett måste för välmående tomatplantor.

 

Tomaterna har börjat blomma och jag har bundit upp dem en första omgång. Om tre veckor till är nog tomaterna uppe i taket. Det gäller att vara noga med att öppna och ventilera bra när det blir varma dagar, vattna ordentligt och regelbundet för att allt ska må bra därinne. Det blir fort för varmt vilket är hämmande för bl.a tomaternas utveckling.

 

växthus,odla i norr,fröken humla

 

Jag älskar växthuset och är så glad för att det redan fanns här när vi flyttade hit. I framtiden önskar jag bygga ett till växthus eller kanske något orangeri liknande för att kunna förlänga odlingssäsongen något. Men det är inte prioriterat i år så vi har tid att fundera och planera för det.

 

växthus,odla i norr,fröken humla
Har en majsplanta i växthuset som jag fått. Vet inte hur de klarar sig här i zon 8 utomhus så den får bo i värmen. Härligt gröna blad!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.