En sån där dag som bara är…

 solros,fröken humla,norrbotten,trädgård

 

I måndags morse klev vi upp i tid, åt frukost och förundrades av att solen sken så vackert ute på en blå himmel. Solen värmde så mycket att t.o.m den automatiska ventilationsluckan öppnades på växthuset vilket den inte gjort på flera dagar. Jag gick ut för att öppna resten av luckorna och dörren på växthuset för att vädra ut lite fukt och tänkte att ”idag är en sån dag man skulle varit bara hemma, ledig och ute”…och så blev det för fritids var stängt och jag hade helt missat det. Det var ingen fara för oss utan vi ändrade bara planerna för dagen. Var först väldigt förvånad och sen irriterad för att jag missat det men det var ju just detta jag önskat hemma på gården. Så skönt att få åka hem med barnen igen i strålande sol och inga planer.

 

rosa röllika,fröken humla,trädgård,norrbotten

 

rosa röllika,fröken humla,trädgård,norrbotten

Rosa Röllika…

 

potatis blomma,trädgård,norrbotten,fröken humla

Potatisblommorna är inte så tokiga dom heller…

 

kaffe,altan,solen,norrbotten,fröken humla,trädgård

En av de bästa stunderna…

 

Barnen fann sig fort in i lekarnas projekt där hemma medan jag tog den där kaffekoppen på altan med solen i ansiktet som jag längtat efter i flera flera dagar, min bästa stund. Den här dagen var absolut nödvändig och kom så lägligt. Det var så skönt att liksom få komma ikapp i tankar och inspiration och bara få vara med barnen ute utan en massa som absolut måste göras.

 

varma mackor,eld,gården,norrbotten,fröken humla

Vi gjorde varma mackor över elden till lunch ute på gården…mys!

 

Jag hann med några varv i trädgården och i växthuset för att vattna, plocka, lukta, klippa, känna, pilla, städa, fota och njuta av allt som fortfarande växer.

 

växthus,kapkrusbär,norrbotten,fröken humla

 

svarta tomater,växthus,fröken humla,norrbotten

 

körsbärs tomater,växthus,fröken humla,norrbotten

 

körsbärs tomater,växthus,fröken humla,norrbotten

 

kaktusar,paprika,växthus,fröken humla,norrbotten

 

örter,kryddor,växthus,fröken humla,norrbotten

Kryddor till renköttgrytan…

 

Hade precis börjat känna mig en aning stressad sista tiden, så att bara få bryta det och tvinga sig själv att bara vara och följa barnens rytm var otroligt skönt. Tror faktiskt att de tyckte lika mycket om det trots att de laddat för första dagen på fritids och ny avdelning på förskolan,det var liksom uppgraderings dagen med stort D. Nåväl, nu flyttades den ju bara fram lite. Det blev en riktig energiladdar dag…mycket bättre än vilket planerat lyx spa i världen. Tänk att ibland kommer det man behöver som ett roligt paket på posten…utan att man beställt det och vare sig man vill eller inte!

 

trädgård,fröken humla,norrbotten,ballerina skor

Mina gamla luggslitna ballerinaskor. Alltid redo på altan för en kikuleringsrunda 😉

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *