Uncategorized

Höstkänsla och ny energi…

 

fröken humla,tagetes,växthus,augusti,kvällssol

 

fröken humla,mattisudden,alaskan huskey

 

Mörkret kryper närmare och gör sig påmind likaså kylan. Det var endast +10 grader här under kvällens hundpromenad så både mössan och en varmare jacka åkte på. En tidig morgon i veckan var det bara +5 grader ute och jag börjar allvarligt fundera på att sätta ut frostvakten i växthuset nu… fast det känns lite tidigt. Ikväll var det iallafall sol istället för regnrusk som vi haft ganska mycket av senaste tiden.

 

fröken humla,mattisudden,kvällssol,augusti

 

fröken humla,hästar,mattisudden,kvällssol,augusti
Grannens hästar är helt klart de snyggaste byborna.

 

Jag har haft rätt mycket att göra senaste veckan och trädgårdsinspirationen har inte varit på topp. Det är fortfarande lite som blommar fint men tyvärr så ligger det mesta ner p.g.a. det ihållande regnet som varit.

 

trädgård,norrbotten,fröken humla,lilja

 

trädgård,norrbotten,fröken humla,gurkört
’Gurkört’. Går att äta och är fin att dekorera mat med. Humlorna gillar den också. Den självsår sig lätt och finns även i vit.

 

Den här veckan har jag ändå fått lite ny energi tack vare den lokala trädgårdscirkelns härliga medlemmar. Jag har fått ny inspiration och bra idéer att jobba vidare med. Jag kommer nog ärligt talat inte att hinna eller orka med några större insatser i år, men jag låter dem ligga kvar i hjärnans idébank och bearbetas till kommande trädgårdssäsonger. Jag behöver verkligen jobba med helheten på vår gård då jag har så lätt att krypa ner och se varje liten enskild blomma…vilket ju inte heller är så dumt ibland. Förhoppningsvis har jag fortfarande gott om tid i livet på den här gården för att utveckla, skapa och njuta. En trädgård är väl mer som ett livsprojekt. Jag kommer troligen inte att vara sysslolös eller ha tråkigt de närmsta 50 åren.

 

trädgård,norrbotten,fröken humla,växthus,kapkrusbär
Kapkrusbär som väntar på mognad…

 

Nästa år ska jag börja förså tidigare har jag bestämt för att förhoppningsvis få tidigare och bättre skörd. Måste även försöka så alla grönsaker ute tidigare. Ska rikta in mig på vanliga och säkra sorter. Ohyran jag fick i våras på alla mina små försådda plantor har hängt kvar hela sommaren och såklart påverkat flera växter negativt. Nästa vår kommer inga blommor inne att få komma i kontakt med mina små plantbarn. Känner mig redan nu sugen på att kolla efter fröer till nästa år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.