Uncategorized

Bilder från veckan…

 

mattisudden,glesbygd,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Här kommer lite bilder från veckan som varit. Jag har sjuksköterske jobbat två dagar men annars mest varit ledig. Veckan har innehållit lite av varje. Min mamma åkte hem igen efter att ha varit två veckor hos oss under jul och nyår. Som alltid är det väldigt tråkigt när hon åker. Känns alltid tomt sen i flera dagar. Man påminns om hur himla långt vi har mellan oss. Vi bor ju som tur är iallafall i samma land. Men saknar den där vardagliga kontakten där man kan svänga förbi på en kopp kaffe eller snabbt komma på att man ska göra något kul ihop utan att det blir ett helt projekt. Sen har jag hunnit se solen på en av mina resor som sjuksköterska i kommunen. Solen är på väg tillbaka efter en lång tids mörker. I år känns det dessutom som att mörkret varit ytterligare lite mörkare än vanligt och solen är därför ännu mer välkommen. Det är verkligen en löjligt speciell känsla när den kommer tillbaka. Det finns hopp. Våren är snart här. Livsgnistan som varit lite flämtande ett tag får nu ny kraft. Veckan har har innefattat stora temperatur skillnader i området från -35 grader kallt till +4 grader varmt ute. Man kan väl bara lugnt konstatera att allt blir lite svårare, kärvare och besvärligare vid -35.

 

ateljé,målar,barn,kreativ,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Fick besök av de här två små konstnärerna i min ateljé en av de kallaste dagarna. De fick måla en stund var vid staffliet och påbörja en egen målning.

 

ateljé,måla,barn,kreativ,färg,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Barnen har egna färger. Tempera färger köpt från Panduro som är vattenlösliga och går att måla på det mesta.

 

ateljé,måla,barn,kreativ,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Äntligen var det minstingens tur efter en lång väntan. Just att få stå vid staffliet är en stor del av det hela. Gissar att det känns mer riktigt då.

 

akvarell,ateljé,målar,kreativitet,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren,konst
Även jag har fått lite ateljétid men inte så mycket som jag hade behövt och planerat. Mitt sikte är nu inställt på Jokkmokks vintermarknad 2017 vilket är om mindre än fyra veckor.

 

akvarell,konst,norrbotten,jenny holmgren,fröken humla,jokkmokks podden,två odlare emellan
Har kommit på att det är riktigt bra att lyssna på olika poddar när jag målar. De jag har hunnit med att lyssna lite på är Jokkmokks podden med Magdalena Forsman och Viktoria Harnesk samt Två odlare emellan med Farbror Grön – Johannes Wätterbäck och Skillnadens trädgård – Sara Bäckmo. Super bra när det många gånger bara är skit på radion.

 

matlagning,barn,kök,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
En dag fick barnen bjuda på middag. Den äldste fick laga maten, såklart med lite hjälp när det behövdes. Och den mindre fick göra efterrätten. En riktigt uppskattad aktivitet som gjorde att de växte lite extra tror jag. De är ofta med och lagar mat men nu fick de göra det mesta själva. Kommer absolut att köra det här fler gånger. Finns många enkla recept som passar barn men som ändå känns lite festligare.

 

contura,kamin,impecta frökatalog,norrbotten,odling,fröken humla,jenny holmgren
För att lindra den värsta kylan så tände jag en brasa i kaminen, fyllde kaffekoppen och tog fram årets frökatalog från impecta. Nu börjar odlingsplanerna smidas.

 

jokkmokkguiderna,siberian husky,barn,åka släde,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Sista lediga dagen tillsammans fick vi följa med min storebror Matti på en slädtur i Jokkmokks skogar. En riktigt mysig tur. Varmt ute och blåst. Gott fika och glada barn.

 

jokkmokkguiderna,siberian husky,barn,åka släde,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Verkligen något jag rekommenderar att göra med barn. Så himla mysigt sätt att ta sig ut i skogen.

 

Nu börjar återigen vardagen med jobb, förskola, skola och rutiner. Både lite små tråkigt men samtidigt skönt också. Det gäller ju att ta till vara även på vardagen och sätta guldkant även på den med jämna mellanrum. Tänk vad viktigt det är att man trivs med vardagen och sitt jobb då det är en sådan stor del av våra liv. Det gäller att tänka igenom vad man vill här i livet för åren går sannerligen undan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.