Uncategorized

Rastlös julledighet…

 

pärlemormoln,polar stratospheric cloud,north,sweden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Pärlemormoln…polar stratospheric cloud.

 

Jag hoppas verkligen att ni alla har haft en underbar jul då julen ju även är känd som en högtid då många mår väldigt dåligt. Flera människor avskyr julen p.g.a. dåliga minnen från sin barndom där det ingått missbruk av alkohol, trassliga familj och släkt förhållanden, stress och övermäktiga krav. Jag önskar därför att ni fått uppleva en jul som ni själva vill att den ska vara. Ensamma eller tillsammans med någon/några. Med eller utan julmat. Hemma eller på resa. Flådigt eller spartanskt. Själva har vi tillbringat julen hemma med några av våra nära, god julmat, besök av tomten och klappar till barnen. En ganska lagom jul enligt mig. Vi har som nog de flesta  ätit julmat flera dagar i rad. Kan tycka att det är lite roligt att se vad man kan åstadkomma för olika maträtter med det man redan har hemma, slänga så lite som möjligt är mottot.

 

bygga,måla,pyssel,panduro,raket,jultid,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten
Här målas en träraket under hög koncentration som sedan ska limmas ihop och smyckas. En byggsats från Panduro som barnen fått i julklapp.

 

Jag och min sambo drabbades av en rejäl förkylning eller kanske t.o.m influensan och har legat pall i flera dagar med feber, hosta och ont i halsen. Som tur är har barnen hittills klarat sig och varit sysselsatta med att bygga och leka med sina leksaker. Min mamma är på besök så hon har verkligen varit till stor hjälp med att aktivera barnen utomhus, laga mat och fixat. Nu när det snart gått en vecka så börjar jag bli så där rastlöst galen. Tycker verkligen det är grymt tråkigt att ligga still…inomhus…i flera dagar, blir nästan lite arg. Idag ser och känner jag dock att det finns en ljusning. Känns såklart tråkigt att en stor del av julledigheten gått åt till att vara sjuk. Men så är det ju faktiskt övergående och inget kroniskt vilket jag är tacksam för, kanske bästa julklappen ändå.

 

lego,bygga,jul,norrbotten,fröken humla, jenny holmgren
För en som älskar avancerade legobyggen så är det klart en av de bästa julklappar man kan få. Jag är en stolt lego assisten som får äran att fästa klistermärkena exakt, leta svårfunna bitar och ibland gå in och granska när något inte passar eller stämmer. Det sistnämnda sker alltmer sällan trots svårare och svårare byggen.

 

Har själv fått ytterligare några pusselbitar på plats i min ateljé och verkstad. Så fort jag är piggare ska jag fortsätta fixa  där. Saknar nu bara ett praktiskt, stadigt litet bord och några hyllor. Kanske även drar till med en gardinstång och en gardin.

 

brännugn,cerama,keramik,keramikugn,fröken humla,jenny holmgren
Tack vare hjälp av min fina sambo, min storebror Matti och Stina så kom brännugnen på plats.

 

drejskiva,shimpo,keramik,verkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten
Packar upp och sätter ihop min drejskiva…

 

ateljé,verkstad,keramikverskstad,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Sakta men säkert tar det sig och pinal efter pinal kommer plats…

 

Jag är så redo och peppad för 2017!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.