Uncategorized

Lördagens mysiga brödbakning blir inte alltid som man tänkt sig…

Fredagkvällen började med att diskmaskinen gick sönder, inte helt oväntat men varför en fredagkväll och inte en tisdag? Förra fredagen tjorvade bergvärmepumpen för första gången…också på eftermiddan när alla rörmockare gått hem, men det löste sig jätte bra och va egentligen ingen fara…men varför fredag eftermiddag och inte en tisdag kl.13?! Jaja, nemas problemas vi beställer en ny diskmaskin och den kommer säkert till veckan. Vi får handdiska sålänge…inte mitt favorit göra men men.

 

Fredagkväll,brödbakning
Så här kan det se ut en fredag kväll när jag kommit igång som bäst. Varför göra en deg när man kan göra tre liksom. Tycker det blir bäst med lång och kalljästa degar.

 

jäst i burk
Ett bra tips jag fått av min mamma är att förvara jästen i glasburk i kylen, då håller de sig fräsch mycket längre än utgångsdatumet.

 

Glad i hågen i morse kommer jag på att jag satte tre bröddegar kvällen innan som skulle bakas ut idag…och ingen diskmaskin. Ogillar verkligen att diska stora kastruller, byttor och skålar. Inget att göra bara att börja diska efter morgonkaffet. Men då!…hittar inte den förb#&%¤# diskproppen till diskhon. Lägger en plastpåse för hålet och lyckas med blixtens snabbhet diska endel av röran innan allt vatten åkt ut. Lyckas grädda det första brödet ganska smärtfritt förutom några brännmärken på armarna. Under tiden har min snälla sambo förstått att det är bäst att fly och ta med ungarna ut på vårens första cykeltur. När de sedan kommer in börjar jag och min sambo resonera att vi måste lägga kött i saltlag inför årets rökning och torkning. Inga problem jag börjar med saltlagen. Oj! Klockan är redan 12 och lunchtid. Hittar en liten bit Jokkmokkskorv i kylen och kokar spaghetti och grönsaker till. Då lyckas jag bränna varenda lite korvbit till kolsvart och oätligt men hittar som tur är köttbullar i frysen…puh!

 

Bröd
Blev riktigt nöjd med bröden. Ett av dem var ett nytt recept som gräddas i gryta sk grytbröd.

 

Kaffe,chokladbiskvi
Min favoritkopp…lite stött i kanten men det gör inget.

 

Resten av bröden blir bra gräddade och riktigt fina. Vi äter våra köttbullar och blir mätta. Avnjuter kaffe i favoritmuggen och en (två) hembakade biskvi sedan sambons födelsedag och gläds åt de fina bröden som ligger och svalnar i bakduk. Nu ska jag gå ut och känna på solens strålar på altan med en kaffe påtår. Sen blir det raka vägen mot affären för att köpa en ny diskpropp. Trevlig lördag till er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.