Uncategorized

En natt på en ö…

 

Kanot,uteliv,barn,fröken humla

 

Värmen är här och det känns riktigt skönt måste jag säga. Jag älskar att kliva upp på morgonen, hoppa i shorts och linne direkt utan att behöva gå ut och känna av vädret för man vet redan att det är varmt. De morgnarna är inte så många här ovan polcirkeln men de är uppskattade och mycket värda. Häromdagen kom vi på att vi skulle ut och paddla och sova en natt i tält. Barnen blev jätte glada och redan vid idén börjar äventyret. Har man sen en storebror som driver guideföretag så är det oförskämt enkelt med utrustning och bra råd.

 

uteliv,eld,pannkaka,barn,fröken humla

 

Vi tog oss iväg sent men med den värme som vi har här uppe nu så är kvällarna underbart sköna. Det är väldigt lättsamt och smidigt att ta sig ut med kanot då man kan packa ganska obetänkt. Man kan ta med det där extra eftersom man inte behöver bära allt på ryggen som vid vandring.  Alltså ett riktigt bra sätt att komma ut med barn. Jag och min sambo paddlade varsin kanot där vi hade ett barn var och en hund var, ett stort tält, massa god mat, sovsäckar, flera liggunderlag, kläder osv. Barnen tycker det är roligt och mysigt att åka kanot. Hundarna verkar också njuta.

 

uteliv,kanot,barn,fröken humla

 

uteliv,kanot,barn,fröken humla

 

tält,eld,uteliv,barn,fröken humla

 

Vi paddlade en kort bit ut till en ö som ligger i en sjö utanför Jokkmokk. När man är ute med barn så känns det inte som att det är avståndet som är det viktiga. Det viktiga är att få komma ut och iväg, samla ved, att få laga mat över eld, känna på tystnaden, fascineras av dansande sländor, dricka vatten direkt ur sjön och somna till nattens ljud utomhus.

 

fullmåne,uteliv,kanot,fröken humla
Vi fick en vacker kväll med fullmåne åt ena hållet och…

 

solnedgång,kanot,norrbotten,sommar,fröken humla
…solnedgång åt det andra hållet.

 

På morgonen började sen äventyret precis utanför tältöppningen med bad och lek på en gång. En behaglig liten tur som såklart gav mersmak.

 

blommor,strand,ö,norrbotten,fröken humla

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.