Uncategorized

Byapromenad i februarisol…

Blev en skön lördagspromenad genom byn med min lilla kille och hundarna idag i den ljuva solen. Vi fick plötsligt kallt här igen och det har legat runt -18 i skuggan. Solen har inte värmt speciellt mycket idag men den går direkt innan hjärtat ändå och värmer upp själen som gått i dvala under vintern.

 

Mattisudden,februari,sol,vinter
Älskade sol!

 

Mattisudden,vinter,februarisol, alaskanhuskey
Hunden, människans bästa vän, följer med i barnens lek utan tvekan.

 

Det har blivit rejäla plogkarmar efter våra vägar i byn. Barnen tycker de är jätte roliga, klättrar upp och låtsas att det är en lång bergsmur. T.o.m våra gamla hundar ser lite lyckliga ut när de med lätta steg lyckas hoppa högst upp på karmarna. Känns som att de förstår och följer med i barnens värld.

 

Alaskanhuskey,vinter,mattisudden,februarisol
Den här gamla damen blir 14 år i maj. Hon klättrar ännu med lätthet upp på plogkarmarna och skuttar sedan ned lekfullt. Tihla och jag startade vår familj som sedan byggts på med fler människor och djur. Är hon inte vacker min vän?!

 

Isfynd,bypromenad
Vissa av oss gjorde lite isfynd på vägen.

 

björkar,fågelholk,februarisol
Björkarna är så vackra med snö och frost. Dröjer nog inte länge förrän denna holk blir bebodd hoppas jag.

 

björk,blå himmel,februari
Blå himmel och sol!

 

Så himla härligt ute! Hör grannens hästar trampa i den knarrande kalla snön, en skoter på långt håll körandes efter älven. Det är vindstilla, sol och kallt. Tycker vi bor på ett fantastiskt ställe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.