Fröinventering och såplanering…

Nu börjar det närma sig tiden för att sätta frön…förodla inomhus. Jag glömmer bort från år till år exakt när jag börjat så och vad eftersom jag inte skrivit upp det någonstans. Det blir ju påsåvis lite svårt att utvärdera om det var bra eller dåligt att så vissa saker tidigt eller om jag skulle väntat. Skulle behöva föra en sådagbok faktiskt. Tomater, gurka och squash vet jag iallafall att man måste vänta med, likaså de ettåriga sommarblommorna. Men flera av de perenna lite härdigare blommorna brukar ta tid på sig att komma upp och gror rätt ojämnt så de kan man kan börja sätta nu. Jag ringer ju såklart min allra bästa mamma i tid och otid när det kniper och rådfrågar en hel del.

 

beställning,fröer,impecta

Blev lite smått och gott från Impecta i år. Alltid lika kul med paket!!

 

Jag brukar för det mesta beställa mina fröer från impecta. Tycker de har ett bra sortiment och bra service. I år beställde jag även ett soldrivet bevattningssystem som jag ska prova sätta in i växthuset för att få en jämnare bevattning, några odlingssäckar att plantera i vilket jag aldrig provat tidigare och ny växtbelysning.

 

fröinventering, katt

Vår katt Sigge tycker detta med fröpåsar verkar löjligt. Han föredrar att tvätta sig lite nonchalant istället…som bara en katt kan göra.

 

Det blir några frönyheter för mig i år bl.a rosa röllika, röd nejlikrot och praktnejlikrot. Dessa perenna blommor skall passa bra i zon 6-8 så de borde funka hos mig. Sen ska jag prova så leopardblomma som får bo i kruka,troligen i växthuset. Har hittat en ny vit paprika och kapkrusbär som även de får bo i växthuset. Har upptäckt att jag har en hel del frön både gamla och nyinköpta plus en massa som jag samlat själv förra året från min mammas och mormors trädgårdar samt lite från min egen trädgård. Jag hoppas och drömmer om en fin sommar i år.

 

barnpyssel,sätta krassefrön

Krassefrön är något som är roligt för barn att så. Det är enkelt, gror fort och går att äta.

 

 

sätta frön,lycka i livet

Klara, frädiga, gå!! Tjohoo,nu är jag igång…ÄNTELIGEN 🙂

 

Har lärt mig att det är viktigt att få drömma och planera. Av allt man planerar så kanske bara hälften blir lyckat men då kommer det ofta några andra små positiva överraskningar som man inte räknat med som gör att det blir ett gott helhetsresultat ändå. Det jämnar liksom ut sig. Man måste få drömma och tro här i livet!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *