Uncategorized

Bibliotek och bokmys…

En gång i månaden brukar jag och barnen göra ett besök på biblioteket för att återlämna lästa böcker och låna nya. Vi har ett väldigt fint bibliotek i Jokkmokk med duktig och hjälpsam personal. Vi lånar framförallt barnböcker som vi läser på kvällarna. Finns mycket artiklar och forskning om hur viktigt det är att läsa för sina barn. Det främjar barnets utveckling på många olika sätt. Vi har läst för våra barn ända sedan de var väldigt väldigt små, så fort de kommit ut ur magen och slagit upp ögonen i stort sett. Har känts som något viktigt och naturligt.

 

Bibliotek,Jokkmokk,barnböcker
Vi har ett fint bibliotek i Jokkmokk. Barnen slukas fort in i en annan värld när vi kommer in där.

 

Bibliotek,jokkmokk,barnböcker
Kan tycka att det är fint med alla färgglada böcker.

 

Något som förvånade mig i början när de var små var att de ofta valde böcker som jag som vuxen tyckte såg dåliga ut. Har lärt mig att de måste få vara med och välja ut böckerna själva. När de var mindre älskade de Stina Wirséns böcker om ”Vem” som jag i början tyckte såg konstiga ut, nu tycker jag de är underbara. Barn vet själva vad som är bra och det är nog viktigt att följa med i deras nyfikenhet.

 

Jokkmokk,bibliotek,barnböcker

 

Jag skulle gärna läsa mer skönlitteratur för mig själv men får erkänna att jag är dålig på det. Tar mig liksom inte tiden och har nog aldrig gjort det. Läser mycket andra saker som tidskrifter, bloggar osv. Kan inte skylla på att jag lessnat på att läsa efter studietiden eller att jag är en trött småbarnsförälder heller. Huvudsaken är väl kanske ATT man läser något. De böcker jag lånar till mig själv från biblioteket är mest faktaböcker och inspiration till trädgård just nu. Min egna skönlitterära läsning är något jag ska jobba med framöver har jag tänkt, finns egentligen massor av böcker jag skulle vilja läsa.

 

barnböcker,bokhav
Ett eget litet bokhav.

 

Känns som julafton när vi kommer hem med den bokfyllda kassen. Min minsta brukar ta ut alla böcker och sätta sig mitt på golvet och gå igenom dem alla tyst och stilla, nästan lite andaktsfullt. Är så glad och tacksam att vi har ett sånt fint bibliotek här. Känns som en väldigt viktig del i ett väl fungerande samhälle. En viktig mötespunkt för människor och kultur.

2 kommentarer

  • Josefin Waldau

    Biblioteket i Jokkmokk var verkligen toppen! Fantastiskt att ha ett sånt fint bibliotek med så många nya spännande böcker på en sån liten ort. Dina barn verkar ha det så bra som får göra så många roliga saker. Är förundrad över att du hinner med allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.