Uncategorized

Veckan som varit och 1:a advent som kommer…

 

alaskan husky,vinter,mattisudden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Nu har vi också fått en massa härligt fluffig snö. Så mycket att det blivit problem för vattenfall med flertalet strömavbrott för oss i norr. Hemma hos oss i Mattisudden har vi haft strömavbrott 5-6ggr/dag i några dagar. I längden blir det ju rätt besvärande. Vi får hoppas att den värsta strömlösa perioden är över för den här vintern, men jag är skeptisk. På bilderna i det här inlägget hade det inte hunnit komma så mycket snö som det gjorde sen dagarna efter.

 

alaskan husky,vinter,mattisudden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

alaskan husky,vinter,mattisudden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren,lilla luleälv

 

alaskan husky,vinter,mattisudden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Ser ni snöbollen som kommer flygande i luften?! Här är bildbevis på att min son smygkastar snöbollar på sin mamma…och jag lovar att han har blivit riktigt pricksäker.

 

alaskan husky,vinter,mattisudden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Det är i iallafall väldigt vackert ute. Barnen är glada för att de äntligen kan ta med bob eller åkmadrassen på hundpromenaden. Än så länge orkar Enya 14,5 år gammal dam, dra dem med lite hjälp. Solen orkar precis just över grantopparna. Det är jätte fint inne i Jokkmokk och alla små byar runtomkring med snötyngda träd. En del har börjat pynta med belysning utomhus och en och annan adventsljusstake har fått komma upp i fönsterna. Det är en riktigt mysig tid nu och en härlig julstämning börjar smyga sig inpå.

 

snötäcke,mattisudden,norrbotten,lappland,vinter,fröken humla,jenny holmgren
Snötäcket på och drömmande blick…

 

 

 

Förra lördagen var vi på en riktigt bra teater för barn i Jokkmokk med Norrbottens teatern. Den heter ”Adjö herr Muffin” och baseras på en bok av Ulf Nilsson och Anna-Clara Tidholm. Den handlar om en flicka och hennes marsvin som dör. Teatern var otroligt välgjord. Bra skådespel, upplägg och regi. De jobbade bra med ljus, ljud, sång och musik, bild och t.o.m film. Teatern behandlar frågor kring döden på ett väldigt bra sätt för barn. Den var både rolig och sorglig. Skådespelarna vävde in barnens kommentarer och frågor på ett fint och skickligt sätt.

 

norrbottensteatern,adjö herr muffin,jokkmokk,norrbotten,kultur,teater,fröken humla,jenny holmgren

 

Vi hade läst boken en gång innan men ska nog låna den igen nu efter att vi sett teatern. För er som ännu inte sett den så rekommenderar jag den varmt både till vuxna och barn. Mer information om teatern och kommande föreställningar finner du på Norrbottensteaterns hemsida.

 

älskar färg,fröken humla,jenny holmgren,palett,ateljé,konst,konstnär,norrbotten

 

I ateljén fortskrider målandet sakta men säkert. Jag älskar min tid där och försöker verkligen utnyttja den väl. Varvar akvarell och akryl så att det alltid ska finnas flera tavlor på gång. Allt tar ju sin tid och måste så få göra.

 

älskar färg,fröken humla,jenny holmgren,akryl,ateljé,konst,konstnär,norrbotten

 

akvarell,tavlor,konst,konstnärn,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Ni missar väl inte 1:a advent i Vuollerim. Vi ses där!

 

Julkafé,1:a advent,utställning,konst,fröken humla,jenny holmgren

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.