Växthus start 2016!

 

plantor,växthus

 

kapkrusbär,växthus

Provar odla kapkrusbär i år. Den har iallafall kommit så långt att den blommar. Spännande att se om det blir frukt och om den överlever sommaren.

 

fiberdukstält, växthus,frostvakt

 

Jag har flyttat ut alla mina små plantor till växthuset för ett par dagar sedan, nästan en vecka. Allt verkar ha klarat sig bra trots -4 till-5 ute vissa nätter. Har byggt som ett litet innertält av fiberduk i växthuset och satt en frostvakt i mitten. Jag har gjort på det här sättet sedan några år och det verkar fungera bra. I år satte jag ut allt något tidigare än åren innan, nästan tre veckor tidigare. Det jag förväntas tjäna på att få ut plantorna tidigt är effektiva ljuset utomhus och något svalare temp. De blir då inte så väldigt långa och rangliga som inomhus i värmen.

 

växthus,odla i norr

 

Är så himla roligt och rogivande att greja i växthuset. Tankarna flyger iväg och får vandra fritt medan jag pysslar på därute. Går igenom vardagen, jobb, relationer…livet.  Samtidigt flödar planer och drömmar om vad jag ska och vill göra i växthuset och trädgården. Jag har inget stort växthus och ingen stor maffig trädgård…inte ännu iallafall. Jag  tar lite i taget. Jag älskar att krypa ner och studera nära.

 

fiberdukstält,växthus

 

För mig är det nog inte själva resultatet som är det viktigaste utan vägen dit. Vill att det ska vara ett ständigt projekt med ständiga möjligheter. Något dör och något föds varje år.

 

växthus städning

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *