Uncategorized

Intensiva Maj, men en lagom helg

 

Violer,penseer

 

Vi har haft en ganska skön helg. Kan sammanfattas som lagom. Himla bra ord det där. Det har varit lagom bra väder. Mulet och sol men inte för varmt och inte för kallt. Lite blåsigt men det gick över. Inget regn. Så lagom bra väder.

 

pioner

 

ormbunkar

 

blå vårblomma

 

vallmo
Jag hoppas innerligt och tror att dessa små små plantor faktiskt är vallmon sedan förra årets blommor som självsått sig med lite hjälp.

 

Skottkärror,vårstädning
Mina små hjälpredor försvann i nån roligare lek men jag passade på att fylla deras kärror i förhoppning om att få hjälp med tömningen.

 

Vi har fått en del gjort ute på gården men inte allt som kanske borde göras och var tänkt. Så jobbat lagom mycket och känner väl oss lagom nöjda. Barnen har lekt ute mycket i helgen och haft himla roligt men såklart ramlat och slagit sig så även det blev lagom roligt, inge större skador…fast kanske ändå mest roligt eftersom det onda och ledsna fort glöms bort när man liten som tur är. Jag har varken varit toppen glad eller mega sur utan någonstans däremellan så då får väl humöret också klassas in som lagom denna helg.

 

fälld pil
Valde att fälla vår trasiga pil efter mycket funderande. Sågade den något sneddat så att vatten inte ska kunna ligga kvar och leda till röta. Vi är inga trädexperter men tyckte det lät logiskt och vettigt. Så nu får vi se under sommaren om pilen skjuter några nya skott som vi planerat. Har för säkerhets skull tagit flera pilskott och satt i vatten.

 

vildtulpan
Vildtulpan, ska blir gula och röda blommor.

 

Känns väldigt roligt att det börjar kika upp lite växtlighet  i rabatterna. Det går som undan nu. Det är en verkligt intensiv period i maj och juni för växter.

 

cykla,barn
Full fart i backen med cykel…lite nervös blir man ju fast de är så himla duktiga på att hålla balansen och bromsa i tid.

 

dahlia
Min trogna dahlia som kommit upp nu under flera år. Har haft flera dahlior men som tyvärr svikit…eller jag har väl misslyckats vårda dem tillräckligt bra.

 

Jag vet inte om jag kan säga vad som varit bäst i helgen eftersom allt varit så lagom men något som jag uppskattar oerhört mycket är att få dricka mitt morgon kaffe ute på altan i solen alldeles tyst och det har jag fått göra denna helg. När och om jag blir gammal och måste flytta in på något boende så hoppas jag verkligen att de kör ut mig på en uteplats med en stor mugg kaffe i solen under sommarmorgnarna så jag får sitta där själv, med den värmande solen i ansiktet, dricka mitt kaffe och bara lyssna på fåglarna…inget prat. Det är för mig livskvalité.

Nu är det nya tag med en ny arbetsvecka som förhoppningsvis även den blir hyfsat lagom 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.