Uncategorized

Tre glada S…

 

Fröken Humla, Jenny Holmgren, humla, rabarber, norrbotten, lappland

 

Sommarlov, semester och (mid)sommar. Tre glada och oftast trevliga S. Nu får vi uppleva alla tre på en gång. Sommarvärmen låter sig vänta på ett tag till i alla fall här i norr. Men det gör inte så mycket i alla fall inte för vår del. Jag känner ingen solstress i år och sällan heller andra år. Den här sommaren har ju trots allt startat ganska ordentligt ändå för växtligheten som dragit i en högre växel.

 

solros,odla,barn,fröken humla, jenny holmgren, norrbotten, lappland
Min och Alvars solrosodling. Jag har inte tidigare lyckats speciellt bra med dem men i år tror jag det går vägen om det bara inte blir alltför torrt.

 

Jag har varit ledig i en vecka med barnen nu. Vi har bara varit hemma och pysslat på inomhus och ute på gården. Ganska skönt faktiskt att komma ikapp med allt man inte hunnit med innan som växthus, planteringar, tvättkorgen osv men även bara att känna att man har och tar sig tid att sitta ner och lyssna på barnen ordentligt. Har tid att gå på biblioteket. Läsa många böcker på kvällen. Spela spel tillsammans. Hjälpa till att riva och bygga om stora legobyggen. Äta frukost i soffan och se på sommarlovsmorgon…i lugn och ro.

 

lego, sommarlov, fröken humla, jenny holmgren, norrbotten, lappland
Jag som mamma fungerar som förste legoassistent. Min främsta uppgift då är att finnas nära till hands, leta rätt på bitar emellanåt och hjälpa till om något inte riktigt vill stämma. En ganska rolig och ärofylld uppgift faktiskt.

 

välgörenhetsloppet, jokkmokk, fröken humla,jenny holmgren, norrbotten, lappland
Barnen medverkade under årets välgörenhetslopp i Jokkmokk. En jätte bra och välordnad dag där alla pengar går till cancerfonden. Hela dagen bjöds det även på sol. En rolig dag anpassad för hela familjen.

 

cirkus,brazil jack,jokkmokk,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,lappland
Vi hann med en cirkus upplevelse veckan innan med Brazil Jack som numer är en helt djurfri cirkus. Det var en bra show tycker jag med många imponerande uppträdande. Cirkusfolk måste vara ett speciellt släkte. Tur att de finns.

 

dab, husvagn,sommarlov, fröken humla,jenny holmgren,norrbotten, lappland
Självklart en Dab dagen till ära. Första kvällen efter skolavslutningen firas med cider, ost, kex och salami i husvagnen.

 

Och sova i husvagnen ute på gården…som varit vår stora grej i år. Vi har redan sovit där sex nätter av sju. Rutinen är gott kvällsfika, spel, läsa bok och sova. Och jag lovar att båda barnen somnar innan man ens hunnit släcka lampan om än kanske lite väl sent men precis som det ska vara på ett sommarlov. Extra mysigt har det varit de kvällar och nätter när det ösregnat ute.

 

tovsippa,trädgård,odla,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,lappland

 

Jag vill önska er alla en fin midsommar! Juni är verkligen en vacker månad här i norr med ett fantastiskt ljus hela dygnet. Bry er förresten inte om midsommarvädret i år för det är troligen ändå inget att hänga upp i midsommarstången utan satsa på trevliga behagliga människor och förbaskat god mat. Dra på er ett par långkallingar under sommarklänningen om det behövs så blir allt mycket mysigare. Och för alla er ogifta kvinnor och män som mig, glöm inte bort att plocka blommor att lägga under kudden så kanske ni drömmer om någon trevlig prick! 😉

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.