Uncategorized

Traditioner med nya inslag…

Många av alla återkommande besökare under Jokkmokks Vintermarknad plockar nog ut sina egna godbitar och för en del blir det nog kanske lite samma varje år av vana och tradition. Man köper de där extra starka plastpåsarna, goda torkade renkorven, yllesockar av ”Yllegubbarna”, getost från Jämtland, mjukkakor av lokala bagare, några munkar osv.

Vintermarknad,Jokkmokk
-25 och solsken på fredagen. Marknadsområdet fylls med folk från olika delar av Norrbotten, Sverige och t.o.m världen.

Jag brukar alltid besöka västra skolan och samernas folkhögskola för att se och köpa konst och hantverk av fin kvalité. En fika eller matbit på Café Gasskas är ett måste och att leka i snölandet med skulpturer, grottor och rutschkanor som är uppbyggt för barn är småfolkets stora marknadshändelse. Kan vara lite viktigt att få följa sina traditioner men rätt roligt att prova något nytt.

Vintermarknad,eldshow
Mörker, kyla, eld, dans, musik var läckra kontraster i eldshowen.

I år såg vi en show med eldartister och bildvisning på en stor snöboll vilket var en upplevelse. Fantastiska kontraster med mörker, eld, kyla, dans, musik, snö och is. Ett uppskattat inslag av både stora och små. Hoppas på att detta får bli en återkommande punkt i vårt marknadsprogram. Det här evenemanget anordnas av Villa Åsgård, vandrarhemmet i Jokkmokk.

Bildvisning,snöboll,vintermarknad
Bildvisning på en iglo (snöboll) var ett annorlunda och nytt inslag. Snöbollen kan man för övrigt övernatta i.

Nu är snart Jokkmokks vintermarknad slut för 2016. Upplever att det varit mycket folk i området  i år och bra kvalité på det mesta som sålts. Känner mig  riktigt nöjd! Planen för nästa års marknad får bli att gå och lyssna på fler konserter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.