Rolig(t med) iskonst…

Man kan göra mycket roliga saker med barn under vintern förutom alla vinterlekar i snön, bygga snökojor och snögubbar. Vi har i några år gjort islyktor av olika modeller, fyllt olika formar med vatten, dekorerat med skivor av blodapelsin, färg, presentsnöre, grankvistar och fryst till isskulpturer och istavlor. Förra året frös vi fast snören så våra alster gick att hänga upp ute på altan vilket var väldigt fint när sedan vårsolen lös igenom isen.

 

Iskonst,vinter,barn,

Vattenfyllda ballonger, hinkar och formar utställda för att frysas till is i -37 grader.

 

I år provade vi frysa våra lyktor och skulpturer när det var -37 grader kallt ute och det kan jag lugnt konstatera inte var allt för lyckat, det mesta frös för fort och sprack. Trodde det skulle vara en jätte bra idé men icke! Endel säger att den optimala temperaturen är -10 grader för att göra islyktor vilket det nog ligger något i. Har man tur så håller isskapelserna långt in på våren tills solen börjar värma.

 

Iskonst,isskulptur,barn,vinter

Lyckades få till några isskulpturer med lite färg och dekoration.

 

 

iskonst, Jokkmokksmarknad,

Under Jokkmokks vintermarknad passade en förskola och skola på att visa upp sina isskapelser.

 

På barnens förskola har de nyligen jobbat med is och fått till väldigt många fina konstverk. De har bl.a målat på istavlor som de senare satt en ljusslinga bakom och det blev väldigt läckert! Har sett någon som gjort runda islyktor på instagram, antagligen genom att fylla en större ballong med vatten och sedan frysa. Finns så mycket att experimentera med. Nån gång ska jag frysa in blommor och glitter. Tur man har barn så man får göra såna här roliga saker legalt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *