Uncategorized

Målar med mål…

 

mattisudden,norrbotten,glesbygd,fröken humla,jenny holmgren

 

Regn, dimma och ruggig höst är just vad det är ute idag. Det kom lite snö i helgen men den ligger endast kvar i små hörn och gropar i skogen. Det är stor risk för halkigt väglag då det är blött på vägarna och minusgrader på vissa ställen. Speciellt lurigt är det om morgnar och kvällar så man får ta det lugnt och köra försiktigt. Känns som att allt befintligt ljus ute äts upp av mörkret på kvällarna. Husdjur, barn och vuxna drar in ofantliga mängder med grus och dammsugaren rasslar härligt och går varm. Det här låter sannerligen som gnäll och det är det men med ett visst mys i tonen. Jag älskar nämligen att klä på mig mössa, vantar och tjocka tröjor under termojackan och så täckkjolen på det.  Älskar att tända ljus både inne och ute.  Men får ändå erkänna att jag faktiskt längtar efter vit, ljus och ren snö. Kan inte låta bli att skänka en lite sörjande ”tycka synd om” tanke till alla som bor i södra Sverige som faktiskt får ha det så här mörkt och blött genom hela vintern. Jag skulle faktiskt dö lite då!

 

akvarell,konst,fröken humla,jenny holmgren
Det är alltid lite spännande att göra det absolut sista på en målning. Blir det jätte bra eller katastrof?! Gäller att sluta i tid.

 

Idag har jag målat. Färdigställt två akvareller och påbörjat på två nya idéer. Det känns roligt och peppande att måla nu. Jag har en utställning att sikta på och det är bra. Man kan behöva datum att sikta in sig på för att få lite extra energi och fart.

 

akvarell,konst,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten
Två färdiga akvareller. Är bara ramarna som fattas.

 

ateljé,konst,akvarell,akryl,målarverkstad,konstnär,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Har påbörjat en akrylmålning och en akvarell idag. Trivs verkligen bra i min ateljé. Fungerar bra med ljus och arbetsytor.

 

2 kommentarer

 • Eva Olofsson

  Fina tavlor du målar!
  Hittade din blogg på Facebook.
  Brukar titta in i Mattis blogg ibland.
  Jag bodde ju i Jokkmokk på 60-talet under
  Gymnasie-och tonårstiden.
  Kul att ni bor där nu!
  Jag och Lasse bodde sen i Mattmar i drygt 30 år
  Lasse körde hundspann och var mattelärare i Mörsil.
  Jag jobbade med din mamma i Mörsil några år.
  Nu bor vi i i en liten fiskeby i Thailand på vintern
  och i en sommarstuga på sommaren,vid Luleälven mln Boden och Jokkmokk .
  Har också en blogg http://evamattmarblogspotcom-evabo.blogspot.com
  Ha det så bra i vinter! Blir ljust och fint när snön kommer!
  Eva

  • Jenny

   Hej Eva!
   Vad roligt att du hittat till min sida. Ska gå in och läsa på din blogg. Jag vet väl vem både du och Lars är och era barn som är några år äldre än mig. Vad roligt att ni bor både i Thailand och norrbotten, härliga variationer. Hör av er om ni har vägarna förbi Jokkmokk. Hoppas ni har det skönt i värmen!
   Mvh Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.