Uncategorized

Gubben Frost hälsar på…

 

fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,höst,frost

 

Det är oerhört vackra dagar ute nu. Kylan börjar bita i och ta sitt väntade tag om naturen. Vissa dagar är helt klara och en del dagar är täta av jämn tjock dimma med solen anande bakom. På nätterna faller tempen och himlen visar upp sin stjärnklara sida med starka inslag av norrsken om man har tur. Man kan lugnt säga att hösten har övergått till ”snart vinter”.

 

fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,höst,frost

 

fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,höst,frost

 

Det är en  tidsfråga innan sjöarna är helt frusna och har vi tur hinner man ut en sväng med långfärdsskridskor eller spark på nån sjö innan snön kommer…vilket inte brukar dröja speciellt länge här i inlandet ovan polcirkeln.

 

fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,höst,frost

 

Idag har det fallit lite vitt från skyn här i Jokkmokk men det var så ytterst lite så det knappt räknas faktiskt. Nästan mer som ett kristall utfall…om det nu finns något som heter så. Vi väntar fortfarande på den där första snön med stora vita dalande flingor som bäddar in allt, återför ljuset till oss och medför en dämpande tystnad. Känns som att det faktiskt börjar närma sig och vara dags nu för vintern att komma.

 

fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,höst,frost,kärleksört
Kärleksörten hann inte blomma hos mig trots att vi haft en varm höst. Jag har fått den från min mormors trädgård. Kom ihåg hur fint den blommade varje höst hos henne med kraftiga fina plantor längs med en stentrapp. Kärleksört är en av mina favoriter.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.