Ledig fredag och ”Next level craft”.

 

Mulet och snålblåst med snö i luften och minusgrader så börjar vår lediga fredag. Eller vår lediga fredag börjar egentligen med frukost i soffan, i pyjamas och inlindad i filt framför barnprogram. Det är inte alls någon ovanlig start hos oss en ledig dag. Kan tycka det är riktigt mysigt att börja dagen så med mina små vänner. Ibland längtar jag efter att dricka kaffe i lugn och ro och se nyhetsmorgon men gissar att den dagen och rutinen kommer åter på ett par år. Fram till dess njuter jag fullt ut av kaffe, en liten hand i min hand, småkalla fötter, glatt tjatter och barnprogram.

 

ajtte, next level craft

 

Förmiddagen spenderade vi sen på Ajtte och framförallt på utställning ”Next Level Craft” som kommit till Jokkmokk och pågår 2 april-15 maj. Konsthantverkarna bakom utställningen kommer framförallt från Västerbotten, Norrbotten och Jämtland. Utställningen har redan visats på flera platser i Sverige och även utomlands.

 

ajtte, next level craft

 

Det är verkligen en modern utställning med nytänk vad gäller slöjdande. De har jobbat professionellt med magiskt ljus, spännande musik, olika former och material, rörlig bild och sprakande färger.

 

ajtte, next level craft

 

Utställningen har ett intervall på 15 min där stämningar byggs upp och förändras med ljus och musik.

 

ajtte, next level craft

 

Så himla läcker utställning som bör upplevas. Man blir känslomässigt berörd. Båda barnen var fascinerade och ville stanna länge länge för att se allt igen och igen.

 

ajtte, next level craft

 

Så roligt att en sån här speciell utställning kommer till Jokkmokk. Jag kommer att rekommendera den till alla jag känner och själv besöka den igen innan den åker från Jokkmokk. Så från en lite kall grå start till en varm färgglad magisk dag. Älskade fredag! Känns som en riktigt bra start på en ledig helg…

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *