Uncategorized

Torrkött på G!!

 

torrkött

 

torrkött

 

Så är nu årets torrkött under produktion. Saltat, röks och snart på torkning. Förra året hann köttet aldrig ner i frysboxen utan vi åt upp allt eftersom det blev klart. Det passerade liksom  köksbordet och tv-soffan lite för länge. Så i år har vi ökat på köttmängden en aning.

 

rökkåta
Tycker att våra rökkåta är så himla fin. Ser nästan ut som en liten timrad kyrka.

 

torrkött,rökkåta

 

Det är ju så himmelens gott med torrkött. Första året vi gjorde eget så provade vi oss fram efter olika metoder, råd och instruktioner av vänner, bekanta och google. Vi har kommit fram till att saltlag funkar bäst för oss jämfört med att torrsalta och att köttet ska rökas lite för att passa vår smak.

 

rökkåta

 

Nu är det snart bara att vänta medans det torkar vilket känns som väldigt långa veckor. Men det är verkligen väl värt väntan!

2 kommentarer

    • Jenny

      Hejsan!
      Ursäkta sent svar. Vi torkar köttet hängandes utomhus i nätburar under våren tills det känns lagom hårt.

      /Mvh Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.