Uncategorized

Landat och laddar om…

 

lilla luleälv, norrbotten,mattisudden,fröken humla,glesbygd,jenny holmgren

 

Har haft rätt givande tid i ateljén denna veckan som nu även är på väg att bli en keramikverkstad. Var bara tvungen att få börja känna lite på leran, så jag har provat att dreja för första gången.

 

dreja,keramik,lera,keramikverkstad, fröken humla,norrbotten,jokkmokk,jenny holmgren,hantverk

 

Jag har sysslat lite med  lera i utbildning tidigare men vi hann aldrig då lägga nån större tid då på att dreja. Vi gick igenom grunderna kommer jag ihåg iallafall. Det är som sagt inte så lätt att dreja men efter fyra försök  fick jag till en liten skål. Med tungan rätt i mun, långsamma kontrollerade rörelser och stoppade i rättan tid. Ni kan ju bara gissa den känslan av lycka jag kände. Så himla glad och stolt. Jag har många planerade timmar framför mig  vid den drejskivan vilket jag ser så framemot. Så himla roligt och spännande det ska bli.

 

lera,keramik,snöblomma,keramikverkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten,jokkmokk
En liten ”snöblomma”…

 

Kommer inte bara att satsa på att dreja utan ska redan nästa vecka ta itu med lite andra tekniker med leran för att få till lite föremål som jag fantiserat om och behöver.

 

tavlor,måla,ateljé,konst,konstnär,fröken humla,jenny holmgren

 

färg,konst,konstnär,atlejé,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Mitt största fokus är fortfarande måleriet för tillfället då jag har en utställning på Ajtte redan i april framför mig och till dess behövs ett gäng målningar. Jag fortsätter på temat skogar och stjärnhimlar i mina målningar.

 

ateljé,keramikverkstad,fröken humla,norrbotten,jenny holmgren
Förutom i naturen, hos min familj och på gymmet så är det här ett av de ställen som jag trivs bäst på nu…

 

Det känns verkligen som att jag landat och laddar om. Är riktigt taggad och inspirerad till allt vad skapande heter så det är väl bara att ”go with the flow” så länge det varar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.