Försenade vårvindar…

 

Lilla luleälv,storm

 

Det stormar rejält nu i hela Norrbotten. Kalla hårda vindar som tar med sig en hel del träd. Vi har varit strömlösa till och från i snart två dygn nu och elbolagen jobbar för fullt. Den där sköna sommarvärmen som kom  för någon vecka sedan har blåst bort och känns avlägsen. Man börjar liksom ställa in sig på att det är det här som blir årets sommar. Med tanke på förra årets sommar med kyla och regn så är vi ju redan invanda och förberedda med regnkläder, fleece, mössa och vantar på.

 

Lilla luleälv,storm

 

Linaberget,Mattisudden

 

Det kanske inte är riktigt så illa men det känns lite tråkigt faktiskt. Känns speciellt trist för alla barn och ungdomar som får sommarlov nu. Sommaren är nog så kort här i norr ändå. För att inte tala om alla studenter som kommer att frysa rumpan av sig i sina fina välplanerade balklänningar och kostymer. Nå, väl det kanske vänder inom kort får vi hoppas.

 

årets pelargon 2015,fröken humla

 

Delar av mina plantor förblir övertäckta med fiberduk ett tag till. Pelargonerna står bra i köksfönstret inne och allt annat i kruka har det bra i växthuset. Lite trist är det med buskar och höga perenner som nästan slås sönder av blåsten.

 

pelargon,fröken humla

 

På söndag den 12 juni går Välgörenhetsloppet i Jokkmokk av stapeln. Det är ett lopp med olika banor för barn, ungdomar och vuxna. Man väljer själv om man vill gå, jogga eller springa sträckan. Välgörenhetsloppet har körts sedan år 2013 och pengarna som dras in går till välgörande ändamål. I år går pengarna till cancerfonden. Det är ett uppskattat arrangemang då det är en trevlig händelse i Jokkmokk med inslag av hälsa i fokus och med ett bra och viktigt mål. Sen har loppet även blivit en liten viktig tävling lokalt bland byborna där det är en fjäder i hatten att få bra tider och det tävlas en del mot varandra vilket är roligt. Arrangörerna som dragit igång detta är ett par driftiga kvinnor i Jokkmokk som gör detta helt ideellt. Flera olika lokala företag bidrar med priser till dem som vinner loppet men även priser som lottas ut till deltagarna. Mitt bidrag till vinstbordet fick bli en akvarell.

 

akvarell,välgörenhetsloppet i Jokkmokk 2016,fröken humla

Fröken Humlas bidrag till Välgörenhetsloppet 2016.

 

Jag hoppas nu verkligen att vädret blir fint för alla som på olika sätt deltar i årets Välgörenhetslopp på söndag och att det får gå en rejäl slant till Cancerfonden från Jokkmokk.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Försenade vårvindar…

  1. Annelie Eklöw skriver:

    Loppet går på söndag den 12, tack för din jättefina tavla😀👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *