6 Juni…3 gånger så roligt…

 

penséer

 

Det har varit Sveriges nationaldag idag och vi har fått hissa flaggan igen. Men vi har idag hemma på vår gård nog mest hissat flaggan för vår kille som fyllt år idag. Vi brukar skoja om att hela Sverige hissar flaggan för honom vilket i sin tur såklart lilla syster sen får höra i en väldigt retsam ton.

 

Barnensdag,jokkmokk

 

Barnensdag,jokkmokk

 

Barnensdag,jokkmokk

 

Idag hade vi även turen att få kunna gå på barnensdag i parken i Jokkmokk. Det är ett gäng engagerade och driftiga människor i Jokkmokk som ordnar en dag för barnen med hoppborgar, hästridning och brandbilsåkning. Det är ett något som arrangerats några år i rad nu och är väldigt uppskattat av Jokkmokks alla barn och föräldrar. Det finns möjlighet till att köpa mat och fika. Det är gratis inträde. Tänk vilken tur att det finns dessa engagerade människor, det är verkligen guld värt för mindre byar och orter.

 

Brandrök,linaberget,mattisudden

På vägen in till barnensdag trodde vi att vi upptäckt en skogsbrand bakom Linaberget i Mattisudden och kontaktade SOS. Flera hade hört av sig och var oroliga. Fick sen information om att det var en planerad hyggesbränning och hoppas att det stämmer. På hemvägen var röken iallafall borta.

 

födelsedagsmiddag,mattisudden,fröken humla

”National födelsedagsmiddag”…typ…

 

födelsedagsmiddag,mattisudden,fröken humla

 

Rabarber kladdkaka

Rabarber kladdkaka…

 

Vi avslutade dagen med födelsedagsmiddag med grillat för några av våra nära. Så skönt att kunna sitta ute och äta. Provade göra en rabarber kladdkaka efter recept från Lindas bakskola, hon har verkligen många bra recept på sin blogg. Den här kakan var god. Ett roligt alternativ att använda rabarber på. Var snabb och enkel att göra med mycket smör och socker, så ingen hälsovariant. Men man äter väl inte efterrätt och kakor för att vara nyttig. Tror barnen var ganska nöjda med dagen och kvällen. Blev ju som en trippel rolig dag med det lilla extra, speciellt för vår födelsedagskille.

 

mattisudden,sommarkväll

Vackra kvällar nu men lite kyligt. Myggkläckningen verkar dock ha kommit igång här uppe…

 

krukodling,fröken humla

 

krukodling,fröken humla

Har planterat förodlade kruksolroser och sått blåklint, rosa blomsterlin och ringblommor i två stora betongkrukor. Det grodde på bara någon dag men nu får det täckas in och skyddas mot kyliga nätter.

 

Det är väldigt fina kvällar nu om en lite kyliga och risk för frost. Det lilla jag hunnit så och planterat ut täcker jag med fiberduk för att inte riskera att det nypas av frosten. I växthuset kör jag frostvakt. Igår natt hade vi -2 så det blir en orolig vecka tills järn nätterna är förbi. Kommer ihåg för något år sedan då en stor del av alla blomknoppar blev frostbitna. Det var inte speciellt roligt då blomningen uteblev på flera växter eller blev väldigt dålig och skadad. I år har det hunnit komma upp väldigt mycket av perennerna  så nu är det bara att hålla tummarna. Det var en liten nationaldagsrapport från Mattisudden i Jokkmokkskommun, Norrbotten län, Lapplands landskap och Norra Sverige. Over and out 😉 … tack å go natt!!

 

liljekonvalj,fröken humla

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *