Uncategorized

Festen är slut…

 

lilla luleälv,norrbotten,vinter,fröken humla,jenny holmgren

 

Marknadsskeletten är nerplockade, musiken har tystnat, restaurangerna släckta och låsta. Marknaden är stängd och slut för i år. Sordin ligger tung över samhället. Det städas och plockas och återställs till Jokkmokks vardagliga tillstånd.

 

jokkmokks vintermarknad,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Det känns som att marknaden varit välbesökt i år. Vädret har varit milt och det såklart bidrar till att fler marknadsbesökare kommer och stannar lite längre. Som vanligt har det varit hög kvalité på artister, föreläsare och utställningar.

 

jokkmokks vintermarknad,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Själv känner mig både lite snopen och berikad. Snopen för att jag jobbat hela helgen och samtidigt ställt ut tavlor och därför inte alls hunnit eller orkat uppleva just något av marknaden. Sprang lite snabbt på marknadsområdet i 10 min och lyckades köpa på mig två av mina favorit ostar.

 

jokkmokks vintermarknad,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Berikad för att jag fått möjligheten att ha en utställning/galleri tillsammans med den fantastiskt duktiga fotografen Maria Klang. Så roligt att få göra detta tillsammans och att kombinera  foto och måleri. Och berikad av de möten vi fått av våra utställningsbesökare. Det jag och Maria konstaterade när vi plockade ner allt är att vi kommer att hitta på fler saker tillsammans. Vi är inte riktigt klara med varandra. Nya planer får ta form, smälta in och bearbetas.

Känns ändå lite skönt att marknaden nu är över och att vi kan koncentrera oss på det kommande året. För det är efter marknaden som det nya året börjar för oss i Jokkmokk på riktigt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.