Uncategorized

Ett litet bakslag…

 

Jag har nog aldrig skrivit om detta här men en av mina planer med Fröken Humla är att börja med keramik. Jag är ingen svarvad erfaren keramiker utan väldigt mycket nybörjare inom det. Har sysslat med det lite grann i de utbildningar jag gått så jag kan grunderna och lider ingen brist på idéer att skapa i keramik. Som de flesta så ville jag såklart börja med mina planer så fort de kläckts. Tänkte först installera en brännugn i garaget men insåg efter en del mätande att det inte skulle gå…och inte förrådet heller…suck!! En brännugn kräver vissa avstånd vad gäller säkerhet för brand. Så då bestämde vi oss för att bygga ut på baksidan. Det som nu är min ateljé och blivande keramikverkstad. Utbyggnaden blev klar i höstas sen har det dröjt lite med beställningen av brännugn och drejskiva. Viss fördröjning har berott på mig själv och viss på andra omständigheter.

 

norrbotten,brännugn,keramik,verkstad,konst,konstnär,fröken humla,jenny holmgren

 

För två veckor sedan kom den efterlängtade brännugnen och jag kände mig som ett förväntansfullt barn…MEN förväntan och skrattet fastnade i halsen vid öppnandet när jag sakta insåg att den blivit skadad under transporten. Hela ugnen verkade ha fått sig en rejäl smäll på ena sidan så en del av locket var sprucket och krossat, gångjärnen något sneda och övre del av innerväggen inskjuten. Så himla tråkigt att börja med detta! Det kunde varit värre…livet kunde varit värre. Detta är ett lyxproblem såklart i jämförelse med annat men det kändes ändå väldigt tråkigt. Utanpå kartongen står det varning akta glas på alla möjliga språk och ändå!! Jag hade som tur var fotat allt innan öppnandet och sen fotat alla skador och skickat till min leverantör som agerat rätt fort med allt. Nu är den nya brännugnen på väg och anländer nog till veckan. Jag vågar knappt hoppas att den nya ska vara hel och fungerande.

 

När brännugnen sen är installerad ska den brännas in efter konstens alla regler. Drejskiva, leror och glasyrer borde också komma inom kort och sen är det bara att köra igång. Ska bli så himla roligt. Vilken jäkla utmaning. Förstår ni!…en helt outforskad värld med formgivning och färg för min del. Jag blir helt löjligt sprallig när jag tänker på det. Så spännande att få utveckla mitt skapande med detta. Min tanke är att ni ska få följa med mig på denna resa för att se vart den leder och jag hoppas verkligen att ni vill det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.