Uncategorized

Vad händer hos Fröken Humla?

 

Lilla luleälv,mattisudden,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Ja, vad händer egentligen hos Fröken Humla och vad gör hon i sin ateljé just nu? Målarstudion, ateljén har mer och mer nu börjat utvecklas till en keramikverkstad så som jag redan från börjat tänkt mig. Så just nu är det inget måleri alls förutom i tankarna och i mina framtida planer.

 

lera,keramik,keramikverkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten

 

lera,keramik,keramikverkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten

 

dreja,lera,keramik,keramikverkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten

 

dreja,lera,keramik,keramikverkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten

 

Jag jobbar på med leran under mina Fröken Humla dagar. Dvs en gång per vecka då jag annars jobbar som sjuksköterska 80% åt Jokkmokks kommun. Sen blir det ju såklart nån kväll och helgdag tillägnat där. Jag kämpar på med att lära mig de olika lerorna och teknikerna.  Jag kavlar, tummar och drejar leran. Har ingen som jag frågar utan provar mig fram, läser osv. Man får väl säga att jag går den hårda vägen till lärdom. Önskar ibland att jag hade någon nära mig som jag kunde fråga. Men hittills har jag löst det mesta själv vilket ger mig lite extra mental styrka på köpet. Jag gör ganska mycket en grej av varje allteftersom jag får en idé som måste provas. Drejningen är fortfarande svår att kontrollera. Det hade kanske varit lättare om jag lärt mig dreja för högerhänta då jag är väldigt högerhänt men hittade knappen för att ändra håll på rotationen av drejskivan lite för sent av misstag när jag torkade av den. Har provat att ändra håll men då är det som att börja om helt från början så jag lär nog få fortsätta dreja för vänsterhänta. Säkert bra för hjärnan om inte annat.

 

lera,keramik,keramikverkstad,fröken humla,jenny holmgren,norrbotten

 

Nu har jag flera föremål som är skröjbrända och väntar på att dekoreras och glaseras. Det är nästa steg och så himla roligt och spännande att få jobba med både form och färg. Det jag väl egentligen sysslar med nu är väl nån slags produktutveckling fast jag knappt vet om det själv. Låter ju väldigt allvarligt. Men tänk att det kan vara så himla kul!!

 

konst,tavlor,city konditoriet,jokkmokk,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren
Några av mina tavlor hänger på city konditoriet i Jokkmokk under sommaren. Är du fikasugen och känner för att boosta själen med lite färg så passar det kanske bra med ett besök där.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.