Sköna söndag…

 

moln,sköna söndag

 

Så var nu även denna lediga helg över. Jag och barnen fortsätter vår ledighet även imorgon på måndag vilket känns behövligt. Varit mycket denna helg som jag tänkt och borde gjort men hittat på andra saker istället. Det viktiga är att vi har fått komma oss ut tillsammans, ätit lunch vid elden, fiskat och lekt. På söndagen var det småblåsigt, kyligt och vi blev fisklösa men söndagen något varmare och vindstilla samt jag fick en stor fin abborre tack vare snälla grannar som visade oss till rätta fiskestället. Min lilla kille fick två stora fina abborrar och en liten men alla hans tre fick leva och släpptes tillbaka igen, jag förstår honom för jag hade nog gjort likadant när jag var liten.

 

små plantor,odla,sätta frön

Ägnade min ”earth hour” åt att skola om små plantor och sätta nya frön.

 

I lördags var det ”Earth hour”. Jag tycker det är en bra idé med earth hour och en viktig gest, men det viktiga är att såklart att dra ner på elförbrukningen varje dag. Själva ”Earth hour” brukar jag faktiskt glömma bort när det väl är så även nästan i år. Jag släckte ner det mesta när jag väl kom på det. Hade precis börjat skola om mina små plantor och sätta nya frön så ville inte släcka ner allt helt och hållet då det är nog så svårt att se vissa små ynkliga mini pyttesmå frön i fullt ljus. Denna omgång satte jag frön till grönkål, vitkål, purjolök, tagetes, svartöga, blomman för dagen, samt några andra ett-åriga blommor, martorn, rysk martorn och några frön som jag plockat i min mormors trädgård men inte riktigt vet vad det är. Blir spännande att se vad som kommer upp.

 

Små plantor,odla,växtbelysning

Små plantor ser som alltid lite större och riktiga ut när de kommer i en större kruka.

 

Idag har två tavlor jag målat fått komma till nya ägare, känns roligt! Hoppas de kommer att passa fint i de nya hemmen. Imorgon ska jag och barnen göra lite påskfint här hemma, pyssla och greja. Ta dagen som den kommer och helst med ro.

 

Lilla luleälv,bron i mattisudden

Det går helt enkelt inte att åka över denna bro utan att ta ett kort. Nu börjar man se mer vårlika färger i ljuset.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *