Uncategorized

Odling 2017…

 

växthus,snö,mars,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Jo, visst jag har startat upp årets odling. Säsongen har börjat. Men jag är inte fullt lika inspirerad och taggad som jag brukar vara av någon anledning. Har iallafall sått lite frön för att ändå börja i någon ände. Inspirationen kommer säkerligen lite längre fram. Jag har sått frön till vit paprika, några perenna blommor och senast satte jag frön till både tomat, gurka och squash. Det senare är lite för tidigt egentligen att så men får försöka hålla dem i schack inomhus då det dröjer minst 5-6 veckor innan jag kan börja använda mig av växthuset.

 

odling,norrbotten,växtbelysning,fröken humla,jenny holmgren
Växtbebisar…

 

Tomaterna satte jag medvetet tidigt då jag är ute efter en tidig och förhoppningsvis riklig skörd. I år hade jag tänkt satsa på bra skördar istället för en massa olika speciella sorter som kanske egentligen inte ger så mycket. Planen är redan körd då jag hade en massa gamla frön kvar och väl tänkte liksom så att jag väl borde ta lite av den gula och lite av den svarta och helt plötsligt hade jag slängt ner frön till sex olika sorters tomater. Blir ganska troligt proppfullt i växthuset även i år.

 

tomatfrön,impecta,norrbotten,odling,fröken humla,jenny holmgren
Provar en ny sort för mig som heter ´Promyk`…

 

pelargoner,norrbotten,odling,fröken humla,jenny holmgren
Pelargonerna har fått komma upp ur källaren sedan en tid och ser ut att ta sig riktigt fint. Nu väntar bara en omplantering med ny fin näring så är de sedan redo för sommaren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.