Fars dag…

 

vinter,frost,norrbotten,fröken humla,jenny holmgren

 

Nu börjar snart pastellfärgernas tid här i norr. Solen går allt lägre dag för dag och orkar till slut inte upp över Lina berget. En kombination av  kylan och den låga solen gör att landskapen bäddas in i ljuva pastellfärger i många olika nyanser. Den dominerande färgen är blå och visar sig i oändliga variationer. Den här tiden på året är väldigt vacker här. Om än lite mörk men väldigt vacker.

Vi har såklart firat fars dag idag och bakat tårta. Jag måste alltid baka egen tårtbotten då de köpta bottnarna är en besvikelse varje gång. Har överhuvudtaget väldigt svårt för köpta tårtor och är nästan hellre utan faktiskt…om de inte är bakade på ett riktigt konditori. En tårtbotten går ju så himla fort att göra. Sen behöver ju själva fyllningen inte vara så komplicerad. Marsankräm, mycket hallon, mosad banan och sen grädde utanpå och garnering. Hemma hos oss är det dessutom verkligen tacksamt att baka tårta för den blir så otroligt väl uppskattad av mina två killar. Känns bra också att kunna styra socker mängden en aning.

Jag ska ställa ut några av mina tavlor under ett arrangemang på ”Vuollerim 6000” den 1:a advent, söndagen den 27/11 i Vuollerim. Det är två driftiga kvinnor, Siv Enberg och Ann Enberg från Vuollerim som öppnar upp lokalerna under 1:a advent för uppvisning och försäljning av konst, hantverk och mat. Det ska bli så roligt och spännande att få medverka där. Tror det kommer bli både gott, trevligt och mycket fint att se.

Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg och känner er laddade med energi  för en ny vecka. Glöm förresten inte att det är ”extra supermåne” inatt.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *