Torrkött på G!!
Så är nu årets torrkött under produktion. Saltat, röks och snart på torkning. Förra året hann köttet aldrig ner i frysboxen utan vi åt upp allt eftersom det blev klart. Det passerade liksom köksbordet och tv-soffan lite för länge. Så i år har vi ökat på köttmängden en aning.

Det är ju så himmelens gott med torrkött. Första året vi gjorde eget så provade vi oss fram efter olika metoder, råd och instruktioner av vänner, bekanta och google. Vi har kommit fram till att saltlag funkar bäst för oss jämfört med att torrsalta och att köttet ska rökas lite för att passa vår smak.
Nu är det snart bara att vänta medans det torkar vilket känns som väldigt långa veckor. Men det är verkligen väl värt väntan!
2 kommentarer
Lillis Fastén
Hej! Såg detta inlägg av dig. Skulle vilja veta hur du torkar köttet efter att du lättrökt det.
Mvh Lillis
Jenny
Hejsan!
Ursäkta sent svar. Vi torkar köttet hängandes utomhus i nätburar under våren tills det känns lagom hårt.
/Mvh Jenny