Uncategorized

Sparrisen ska blomma!

 

Vårvinter,mattisudden

 

Våren tar några steg bakåt och ett kliv framåt. För några dagar sedan vräkte snön ner, vi har minus grader på nätterna, kall snålblåst och så strålande solsken ibland med fina vårkvällar.

 

Mycket snö, vårvinter
Så här ser det ut på baksidan av vårt hus. Det är en hel del snö kvar. Den här högen lär ta tid att bli av med då den ligger på skuggsida.

 

Förhoppningsvis är det den omtalade sk. ”snöätar snön” som faller ner, den som skall ta bort den gamla snön. Men det känns verkligen som bakslag då vi fortfarande redan har rätt mycket snö kvar här ovan polcirkeln. Man blir lätt lite nere och vägen till växthuset känns oerhört lång.

 

Videkissar

 

Vårkväll,lilla luleälv
Får erkänna att jag blivit beroende av att fota vid älven. Är alltid så förbenat vackert.

 

Sångsvan,lilla luleälv

 

tulpaner i kruka

 

Facebook och Instagram flödar av ljuvliga vårbilder på blommande vårlökar och gröna marker. Men jag vet ju att när våren väl drar igång här uppe i norr så är det oftast med råge och super fart. Då kör naturen på med intensiva dagar och nätter. I dagsläget får vi njuta av svanarnas sång som ekar längs älven, små gulliga videkissar och mina misslyckade tulpaner som visat sig kanske bli halvlyckade ändå. Bladen ser ju faktiskt ut som tulpanblad och de bär knoppar. De är liksom inte lika sparrisliknande. Det finns hopp!

 

tulpaner i kruka
”Sparrisen” ska blomma!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.