Snökaos i norr…

Ja, så var det de dära vädret som alla pratar om. Det gemensamma ämnet som alla upplever och påverkas av. Är det inte -35 till -40 så snöar det, sol i flera veckor i sträck eller regn lika länge. Vi har väl inte något direkt snökaos men just nu har det snöat här i Jokkmokks trakten flera dagar, kanske nästan en vecka känns det som iallafall. Plogbilarna hinner inte riktigt med. Gissar att det är många som har onda ryggar och svär några ramsor när de kommit hem från jobbet då infarten är igenplogad och så även postlådan som kanske dessutom hakat med plogbladet en liten bit och står på sniskan. Sen tillkommer ju takskottningen då nästan alltid någon varje år ramlar ner och gör sig illa. Snälla folket lämna takskottningen åt den yngre medelåldern. Gamla gubbar skall icket ha på taket alls å göra!! Och låt alla höjdrädda slippa takuppgiften…Tack!

 

Takskottning,vinter,snö

Vi skottar inte alla våra tak men de som sluttar dåligt brukar vi försöka avlasta lite.

 

Mycket snö, takskottning,vinter

Barnens lekstuga klarar sig bra utan avlastning. Ser ganska kul ut!

 

Tycker ändå det ser ganska roligt ut när snön bygger på allt. När man tittar lite noga så ser det helt galet ut faktisk och samtidigt rätt mysigt. Kan bli ganska vackra formationer, speciellt om det blåst lite också. Barnen uppskattar verkligen snön att leka i. Om man bortser från skottningen så ger snön en ren känsla, inga gråsmutsiga vägkanter, inget grus som dras in med hundtassarna och sen ger det ju oss häruppe väldigt mycket ljus under våran mörkaste del av året.

 

Mycket snö,rutschkana,vinterlek

Rutschkanan blir ett roligt bergsparti att bestiga.

 

översnöad, sparkar,mycket snö,vinter

Äsch, vi tar en bobpromenad istället.

 

barnmålningar,färg

Färgerna flöda liksom kreativiteten och koncentrationen är hög.

 

gott,ost,kex,frukt,salami,korv,filmkväll

Får väl erkänna att barnen inte hann se denna bricka då den kom fram när de somnat.

 

Blev lite dåligt med alla hjärtans dag firandet i år, hade många idéer men kom som av oss. Vi har iallafall haft en skön helg! Sovit länge, fascinerats av snön, både jag och barnen har målat, sett film och njutit av godsaker…och det viktigaste av allt: vi har haft tid till att bara vara med varandra och dricka många koppar kaffe!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *