Uncategorized

Sista dagen i oktober…

 

frost,höst,oktober,norrbotten,trädgård,fröken humla

 

Så är det åter måndag igen och strålande sol. I helgen har vi inte gjort några speciellt viktiga saker…eller jo förresten vi har gjort fruktansvärt viktiga saker för att egentligen är det just det som är viktigt…att umgås, leka, baka, träna, laga mat och bara vara. Barnen har hunnit med ett barnkalas och klätt ut sig två dagar i rad. Det blev ett långkok på söndagen med middagsgäster för att fira lite halloween trots att det väl egentligen är idag enligt almanackan.

 

frost,höst,oktober,norrbotten,fröken humla

 

Jag har äntligen lyckats få till en riktigt bra surdegsgrund igen efter en del tjorv. Nu luktar den så där syrligt perfekt och är lite bubblig. Vet inte vad som felade tidigare men jag gjorde om surdegen 2-3ggr och den blev inte som den skulle trots byte av mjölsort och jästider. Har bakat ett riktigt gott surdegsbröd i helgen på den nya surdegsgrunden som blev super! Nu gäller det bara att hålla den här grunden vid liv.

 

frost,höst,oktober,norrbotten,trädgård,fröken humla
En kristallklädd värld…

 

Jag kan verkligen inte låta bli att ta kort på all vacker frost som glimmar ute. Allt bara glittrar så himla fint i solen. Så här lång tid med endast frost är ovanligt för att vara Norrbotten tror jag.  Det blir nog fina skridskoisar i år. Är ändå lite orolig för blommorna som står helt oskyddade  i rabatterna. Det förvarnas om -15 kalla grader nästa vecka. Kanske är det läge att täcka de känsligaste perennerna med granris när det nu inte finns något isolerande snötäcke som skyddar.

 

fröken humla,ateljé,arbetsbord,målar

 

Målandet går framåt. Försöker varva akvarell och akryl och har alltid en idé på gång. Något som känns lite roligt är att jag börjar upptäcka akvarell mer och mer. Akvarell är en teknik och ett material som jag absolut inte alls kommit överens med eller gillat tidigare. Men man kan ju liksom förändras, utvecklas och invecklas bara man försöker och ger sig själv lite tid och tålamod.

 

jenny holmgren,fröken humla,ateljé,arbetsbord,målar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.