Uncategorized

Livet vid Lilla Luleälv…

 

livet, bragokex

 

Varmt och himla skönt. Idag har jag varit hemma med en barnen p.g.a. en snorig och små febrig liten tjej. De här vårförkylningarna upplever jag att de brukar vara mer långdragna då man kanske ofta underskattar dem och inte vilar ut som man bör. Det är lätt att klä av sig lite för tidigt precis som alla kloka äldre kvinnor alltid säger att man INTE ska göra på våren. Det är mer besvärligt med förkylningar när det börjar bli varmt. Allt blir som mer jobbigt. Varmt och feber är en dålig kombination.  Är troligen därför som man i många varma länder har mer respekt för feber än vi har i Sverige. Så idag har vi försökt roa oss i skuggan, barnen har fått äta mer glass än vanligt, fått roliga isbitar i vattnet och druckit med sugrör. På kvällen kom en välbehövlig regnskur som legat tryckande över oss hela dagen och hotat med åska, kändes nästan befriande när regnet väl kom…trots att jag inte kom ihåg att ta in den torra tvätten.

 

Lilla luleälv,lek,kaffe
En stor mugg kaffe och att lugnt få beskåda sina barn som leker och upptäcker naturen själva…finns det något bättre?!

 

I måndags var vi på en liten tur längs efter Lilla Luleälv. Vi bor efter älven så det blir inte så fasligt långt att åka. Finns flera fina fikaplatser och ställen att fiska vid. Vi åker ofta längs efter Lilla Luleälv för att fika och leka. Vi åt bullens pilsnerkorv i bröd till lunch, varm saft och kaffe med bokstavskex till efterrätt. Det var lite mer vind igår som svalkade, iallafall nere vid älven vilket var skönt. Båda våra gamla hundar följde såklart med. Enya, den ena av dem älskar att bada och har så alltid gjort, man såg verkligen hur hon njöt av att ta sats gång på gång och springa ner i det kalla vattnet.

 

eld,lilla luleälv

 

alaskan huskey
Det är lite varmt och jobbigt att ha svart vinterpäls på sig och dessutom vara 14 år. Min älskade Tihla!!

 

lilla luleälv

 

barnskor
Måndagens skoval från påsen med alla ärvda skor. Det är lycka för en 4-åring att få välja och vraka och prova sig olika skor varje dag. Undrar om det blir de röda filtstövlarna imorgon.

 

lill luleälv
En riktig tallbacke som vid varma soldagar doftar tall och kåda. Jag älskar det!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.