Uncategorized

Helgens byggpyssel…

 

utbyggnad,verkstad,ateljé,konstnär,fröken humla,norrbotten

 

I helgen har vi kört på med att bygga och måla på utbyggnaden. På vardagarna dagtid har vi anlitat en snickare som bygger och planerar. Det han sedan anser att vi kan göra själva fixar vi på kvällar och helger. I början var det mest rivning det handlade om. I lördags skruvade vi fast ett nytt plåttak på utbyggnaden. Det var tänkt att vi skulle återanvända den plåt som var, men då den var spikad så var det rent omöjligt att inte förstöra plåten vid losstagandet…så det fick bli ett nytt tak.

 

utbyggnad,verkstad,ateljé,konstnär,fröken humla,norrbotten

 

utbyggnad,verkstad,ateljé,konstnär,fröken humla,norrbotten
Min sambo är otrolig! Han är mer engagerad i utbyggnaden än vad jag är. Det är han som ser till att saker blir gjort för vår del. Jag är så jordens tacksam för att få ha honom vid min sida.

 

Vi kan väl inte direkt säga att vi hade vädret på vår sida men det gick. Fick varva med att köra på och sedan i panik kasta oss in när det ösregnade som värst. Har även kvalitetstestat skruvdragaren och kommit fram till att den pallar ett ösregn men inte två…den behöver sen torka upp ett dygn innan den funkar igen. Det tog några plåtar innan vi kom på hur vi skulle göra för att det skulle gå så smidigt som möjligt då det var lite trixigt att passa in det nya taket mot det gamla som skulle överlappa. Men nu ligger det på plats och det känns så bra.

 

grundmåla fasad,utbyggnad,fröken humla,verkstad,ateljé,norrbotten

 

grundmåla fasad,utbyggnad,fröken humla,verkstad,ateljé,norrbotten

 

Söndagen bestod mest av att grundmåla det som ska bli fasaden. Vi har som sagt jobbat på och faktiskt hunnit med en del. Det känns bra att kunna göra en del själv för att få ner arbetskostnaden en aning iallafall. Roligt att se hur allt växer fram.

 

barn,fröken humla,norrbotten

 

barn,fröken humla,norrbotten,sockerärtor

 

Barnen har lekt och grejat mestadels själva hela helgen i både sol och regn, inne som ute. Det märks och känns verkligen att man nu som förälder verkligen går in i nästa fas och fungerar mer som en stöttepelare. Vi finns där om det är något, fixar måltiderna och styr dygnsrutinerna men annars klarar de sysselsättningen fantastiskt bra själv med lek, pyssel och små projekt de har tillsammans. De tar liksom ett steg mot självständighet, ett ganska stort steg känns det som.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *